10 milioane de consumatori de droguri, expusi riscului de contaminare cu hepatita C

01/08/2011

10 milioane de consumatori de droguri, expusi riscului de contaminare cu hepatita C

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/10-milioane-de-consumatori-de-droguri-expusi-riscului-de-contaminare-cu-hepatita-c/

Reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii anunta ca 10 milioane de consumatori de droguri injectabile din intreaba lume se expun riscului de contaminare cu virusul hepatitei C, iar 1,2 milioane au o forma activa de hepatita B. OMS arata ca in mai multe tari dezvoltate din Europa de Vest si din America de Nord, majoritatea virusurilor hepatice sunt transmise in randul populatiei tinere prin activitatea sexuala si prin utilizarea drogurilor injectabile.

Studiu realizat la nivel mondial

Un studiu in acest sens a fost finantat de Institutele Americane pentru Sanatate (NIH) si OMS si a fost postat online de revista medicala britanica The Lancet.
Cercetarea a cuprins date culese din 77 de tari pentru hepatita C si din 59 pentru hepatita B, informeaza Agerpres.

In urma cercetarii s-a observat ca aproximativ 10 milioane de consumatori de droguri de injectabile se expun riscului de infectare cu virusul hepatitei C in toata lumea, adica 67% din totalul lor. De asemenea, peste 80% dintre consumatorii de droguri injectabile se expun acestui risc in 12 tari, printre care Italia (81%), Portugalia (83%), Pakistan (84%), Olanda (86%), Thailanda (90%) si Mexic (97%). In alte 25 de tari, se apreciaza ca prevalenta se situeaza intre 60% si 80%: in Spania este de 80%, in Norvegia 76%, Germania 75%, Franta 74%, Statele Unite 73% si China 67%.

“80% din utilizatorii de droguri cu utilizare intravenoasa au hepatita C. Rata de transmitere este foarte mare. De acum in 10 ani prin tripla terapie si prin depistare speram sa ajungem sa prevenim ciroza hepatica”, a precizat prof.dr. Adrian Streinu Cercel, secretat de stat in Ministerul Sanatatii si managerul Institutului “Matei Bals” din Capitala.

Autor: Oana Ciornia
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: