Conferinta Internationala ABA 2015 – lectori straini si acreditare international

25/03/2015

Conferinta Internationala ABA 2015 – lectori straini si acreditare international

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-internationala-aba-2015-lectori-straini-si-acreditare-international/

conferintaA patra editie a conferintei dedicata analizei aplicate a comportamentului (ABA) a primit certificarea Behavior Analyst Certification Board – principala institutie de acreditare a practicienilor ABA.

Conferinta Internationala ABA are loc intre 3 si 5 aprilie 2015 la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti si va gazdui 8 lectori straini din Marea Britanie, Norvegia si SUA, alaturi de 20 lectori romani – psihologi, psihiatri, logopezi si medici specialisti. La nivel national, conferinta este acreditata de Colegiul Psihologilor si Colegiul Medicilor din Romania.

Conferinta Internationala ABA este principalul eveniment dedicat cercetarii si teoriei in analiza aplicata a comportamentului din Romania.

La editia din 2015 sunt asteptati psihologi, psihiatri, medici pediatri, logopezi si terapeuti ABA, dar si parinti si cadre didactice. Participanti primesc:

– 12 credite pentru prezentarea unei lucrari sau a unui poster, respectiv 5 credite pentru prezenta psihologilor, din partea Colegiului Psihologilor din Romania
– 17 credite pentru participarea medicilor din partea Colegiului Medicilor din Romania
pana la 10 credite pentru audierea lucrarilor pentru specialistii ABA cu acreditare BCBA, respectiv BCaBA din partea Asociatiei de Terapie Comportamentala Aplicata certificata ca furnizor de educatie continua (tip 2) de catre Behavior Analyst Certification Board

Cu ocazia acestei editii, organizatorii – Asociatia Help Autism si Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata, aduc in Romania specialisti atat din zona de practica ABA, cat si din cercetare medicala ori psihologica. Primele doua zile sunt dedicate analizei aplicate a comportamentului si beneficiaza de girul BCBA, in cea de-a treia zi urmand ca temele prezentarilor sa vizeze spectrul de tulburari in autism si aplicabilitatea ABA in terapia de recuperare.

“Evenimentul se doreste a fi unul stiintific cu aplicare directa pentru psihologi, psihiatri, lopopezi, dar si parinti, medici si cadre didactice. Vor fi prezentari bazate pe studii de caz, experienta clinica vasta, rezultate ale unor cercetari in laborator si instrumente prezentate prin filmari in terapie. Ne dorim ca acest eveniment sa continue formarea anuala in terapia ABA prin abordarea in fiecare an a noilor descoperiri si practici internationale”, mentioneaza Anca Dumitrescu, coordonatorul stiintific al evenimentului.

Conferinta Internationala ABA aduce in aprilie, la Bucuresti, urmatorii specialisti de renume mondial in analiza aplicata a comportamentului:

– Doctor Neil Martin (Marea Britanie) lucreaza ca specialist ABA din 1990, este clinician, profesor, supervizor si cercetator.
– William L. Heward (Statele Unite) este profesor Emeritus la College of Education and Human Ecology din cadrul The Ohio State University (USA). Dr. Heward a tinut prezentari si workshop-uri in 18 tari.
– Miguel Caio (Statele Unite) este doctor in analiza aplicata a comportamentului si profesor asociat in cadrul Departamentului de Psihologie la California State University.
– Christos K. Nikopoulos (Marea Britanie) este clinician, lector universitar, educator, consultant, cercetator si autor in domeniul autismului si alte dizabilitati de dezvoltare.
– Jens Erik Skår (Norvegia), specialist in psihologie clinica, a lucrat 30 de ani in sectorul public ca psiholog clinician.

In ziua dedicata autismului, Sergiu Pasca sustine o video-conferinta live. Cercetator in psihiatrie si stiinte comportamentale, romanul care a deschis la Stanford University primul laborator de cercetare a tulburarilor neuropsihiatrice, inclusiv ale autismului, Dr. Sergiu Pasca a primit Brain and Behavior (NARSAD) pentru Young Investigator Award, premiul Sammy Kuo pentru Neurostiinte si MQ Fellow Award for Transforming Mental Health. In cadrul Conferintei Internationale ABA, el sustine o prezentare pe tema „Directii de cercetare in intelegerea bazelor biologice ale autismului”. Tot duminica, 5 aprilie, un tanar american diagnosticat cu autism alaturi de mama sa impartasesc audientei experienta lor de 20 de ani in lumea autismului.

“Ashley si Nicholas Dodge traiesc in lumea autismului de peste 20 de ani. Nicholas a fost diagnosticat cu autism sever la 2 ani si nu i s-a dat nicio sansa de recuperare. Dupa ani de cercetare, Ashley si Nick au devenit una dintre primele familii din Utah care a creat si pus in practica un program ABA la domiciliu. Dupa ani de straduinta si terapie ABA, Nicholas si-a depasit diagnosticul si acum este student si un artist talentat. In Romania, istoria diagnosticarii si terapiei ABA este foarte recenta, iar povestea familiei Dodge poate fi o grozava sursa de inspiratie pentru parintii si terapeutii de la noi”, spune Daniela Bololoi – organizatorul evenimentului.

Alaturi de ei, alti 15 specialisti ABA si 3 medici din Romania vor completa programul intensiv de prezentari si workshopuri din cele 3 zile ale conferintei ce are loc la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti.

Inscrierile pentru public sunt deschise, doritorii se pot inregistra accesand link-ul http://conferinta-aba.ro/.

Taxa de participare este de 350 Lei pentru ziua 1 si ziua 2, 150 Lei pentru ziua 3, iar cei care doresc sa participe la toate cele 3 zile vor achita o taxa de 400 Lei.

Ajunsa la a patra editie, Conferinta Internationala ABA este principalul eveniment dedicat cercetarii si teoriei in Analiza Aplicata a Comportamentului din Romania. Pe parcursul celor 3 zile de conferinta si workshopuri, evenimentul strange peste 500 de participanti in fiecare an.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: