Acces cursuri

Resurse

Aceasta sectiune este dedicata exclusiv profesionistilor in domeniul sanatatii.

TOATE
COMUNICARI ANM
COMUNICARI MEDICALE
CARTE MEDICALA
18/09/2017

Pozitia ANMDM privind recomandarea PRAC de retragere de pe piata a medicamentelor care contin paracetamol cu eliberare modificata, inclusiv a celor care contin paracetamol in combinatie cu tramadol. Citeste mai mult

15/06/2017

Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale prezinta traducerea in limba romana a comunicatului de presa al Agentiei Europene a Medicamentului (European Medicines Agency = EMA) referitor la concluzia Comitetului pentru evaluarea riscurilor in materie de farmacovigilenta al EMA (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee = PRAC) cu privire la absenta dovezilor care sa sustina modificarea riscului cunoscut de aparitie a enterocolitei neutropenice asociat cu utilizarea docetaxel. Citeste mai mult

18/01/2017

Sistemul de prescriere a rețetei electronice va putea fi implementat incepand cu 1 iulie 2012Incepand cu 01/02/2017 se modifica regula PHM238 si va fi verificata la prescriere / eliberare SIPE / raportare SIUI, astfel: Citeste mai mult

29/11/2016

Obiectivele cursului: Hepatita B este o infectie a ficatului cauzata de un virus de tip ADN care este transmis sange sau derivati ai sangelui contaminat in timpul transfuziilor, prin contact sexual cu o persoana infectata, prin utilizarea unor ace sau instrumente similare contaminate.

Citeste mai mult

24/11/2016

Afla si tu cum iti poti proteja pacientii cronici in sezonul rece.

Citeste mai mult

23/11/2016

pilsObiectivele cursului: Cursul “Impactul aderentei asupra beneficiilor si riscurilor tratamentului antibiotic” este un program disponibil on-line, care are ca obiectiv sa puna la dispozitia medicilor de familie cele mai recente informatii despre: efectele utilizarii antibioticelor, prescrierea judicioasa a tratamentului antibiotic precum si aderenta pacientilor la tratamentul antibiotic de urmat.

Citeste mai mult

23/10/2016

bolirareObiectivele cursului: Prin acest curs EMC ne propunem sa prezentam medicilor de familie o imagine de ansamblu asupra bolilor lizozomale, menita sa ii ajute in practica de zi cu zi. Managementul corect al bolilor lizozomale presupune atat un tratament de sustinere, cat si unul specific afectiunii, completate de o monitorizare indeaproape a pacientului de catre o echipa multidisciplinara.

Citeste mai mult

18/10/2016

Numarul de decese confirmate cu virusul gripal in sezonul 2015-2016 a fost de 107 decese, de 2.7 ori mai mare decat in sezonul precedent.

Citeste mai mult

19/09/2016

Obiectivele cursului: Cursul “Managementul anemiei la adulti” este un program disponibil on-line, care are ca obiectiv sa puna la dispozitia medicilor de familie, informatiile necesare despre clasificarea etiopatogenica a anemiilor, clasificarea morfologica a anemiilor, abordarea diagnostica, semne si simptome ale anemiei, algoritmul de diagnostic al anemiilor la varstnici, anemia feripriva, anemii megaloblastice, anemii macrocitare, talasemia si sindroamele mielodisplazice, anemia cronica la persoanele in varsta, rolul medicului de familie in gestionarea SMD.

Citeste mai mult

19/09/2016

Obiectivele cursului: Cursul “Mielomul Multiplu” este un program disponibil on-line, care are ca obiectiv sa puna la dispozitia medicilor de familie cele mai recente informatii despre mielomul multiplu: epidemiologie, patogenie, tablou clinic, clasificare, criterii de diagnostic, stadializare, diagnosticul diferential, gamapatia monoclonal de etiologie neprecizata, mielomul multiplu asimptomatic, plasmocitomul solitar, boala Waldenstrom, amiloidoza primara sau amiloidoza tip lant usor, terapie si tratament, complicatii, recomandarile NCCN, autotransplantul medular in mielom multiplu precum si prezentari de caz. Aceste aspecte vor ajuta medicul de familie in depistarea afectiunii intr-un stadiu precoce, permitand o diagnosticare corecta si un tratament de succes, avand un impact major asupra starii de sanatate a pacientului.

Citeste mai mult