Nutritia la copilul intre 1 an si 5 ani

Data ultimei actualizari: 16/02/2016

Un curs oferit de Societatea Nationala de Medicina Familiei

in parteneriat cu UMF Carol Davila Bucuresti

realizat cu sprijinul:

 

 

 

Nutritia la copilul intre 1 an si 5 ani

Data creditarii: 21.03.2015 – 21.03.2016

Obiectivele cursuluiCursul ” Nutritia la copilul intre 1 si 5 ani ” isi propune sa informeze medicii de familie despre relatia intre alimentatia copilului si dezvoltarea ulterioara a adultului sanatos, cu scopul de a preveni principalele afectiuni cauzate de o nutritie gresita la varsta copilariei. Cursul va exemplifica principalele dezechilibre in alimentatia moderna, oferind medicilor de familie informatii despre bilantul energetic, consumul de macro si micronutrienti si relatia aport caloric-obezitate in alimentatia copilului in perioada 1 -5 ani.

AudientaCursul “Nutritia la copilul intre 1 an si 5 ani” se adreseaza Medicilor de Familie.

Durata estimata a cursului Cursul “Nutritia la copilul intre 1 an si 5 ani” este format din 1 lectie. Recomandam ca aceasta lectie sa fie parcursa intr-o sedinta de studiu pe care o estimam la cca 4 ore.

Modalitate de studiu curs – Pentru studiu, va recomandam sa parcurgeti lectiile pe care le aveti la dispozitie in pagina din stanga cu numele “Lectii”. Lectiile cuprind diverse activitati menite sa va ajute sa retineti mai bine informatiile respective. Cursul se incheie cu examenul final.

Puncte EMC – Absolvind cursul “Nutritia la copilul intre 1 an si 5 ani” cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 4 puncte recunoscute in programul EMC.

Resurse suplimentare: Carte “Recomandari pentru o alimentatie sanatoasa la copilul mic” – download

Autorii cursului

sandra

Dr. Sandra Adalgiza Alexiu este medic primar MF, absolventa a Facultatii de Medicina Iasi. Coautor al Agendei medicului de familie Secretar al AMFB si SNMF, redactor sef-adjunct la mf – Ziarul medicului de familie.

Mai multe despre Dr. Sandra Adalgiza Alexiu.

 

Medic primar medicina de familie, Medic formator medicina de familie, Vicepresedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei, cu o indelungata experienta in tratarea copiilor si competente in homeopatie.

Mai multe despre Dr. Daniela Stefanescu.

 

Medic primar medicina de familie in cadrul CMI este Instructor formator in domeniul metode de cercetare in medicina de familie, studiind in principal: Analiza literaturii medicale, tipurile de studii epidemiologice etiologice, de diagnostic, terapeutice si de prognostic; metode de predare.

Mai multe despre Dr. Ioana Daciana Toma.

 

 

Alte cursuri EMC gratuite, dedicate medicilor de familie din Romania

  • Nutritia in practica MF – Cursul Nutritia in practica medicului de familie detaliaza informatiile necesare pentru calcularea necesarului energetic zilnic in functie de varsta, compozitia corporala si particularitatile fiziologice.
  • Planul National de vaccinare in abordarea Medicilor de Familie – Cursul EMC “Planul National de Vaccinare – in abordarea Medicului de Familie” este un program disponibil online, ce urmareste sa puna la dispozitia medicilor de familie informatiile necesare pentru a putea intelege mai bine importanta si specificul Programelor Nationale de Imunizare.
  • Abordarea pacientului hipertensiv si diabetic – Hipertensiunea arteriala (HTA) si diabetul zaharat (DZ) sunt factori majori de risc cardiovascular, existand mecanisme fiziopatologice comune acestor factori. Concomitenta HTA si a DZ reprezinta risc precoce de lezare a organelor tinta, dual, ceea ce inseamna dezvoltarea precoce a procesului aterosclerotic.