Medicii trag semnale de alarma: In Romania incepe furtuna gripala

08/01/2019
Medicii trag semnale de alarma: In Romania incepe furtuna gripala

Medicii trag semnale de alarma: In Romania incepe furtuna gripala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-trag-semnale-de-alarma-in-romania-incepe-furtuna-gripala/

Un barbat de 33 de ani din Arad a decedat la Spitalul Judetean din Timisoara in urma unor multiple complicatii provocate de o gripa pe care a contactat-o in colectivitate.

“Tanarul nu avea probleme anterioare de sanatate. In colectivitatea in care lucra au fost mai multe cazuri de probleme respiratorii, dar el a avut cele mai grave simptome. A fost internat mai multe zile la Arad, starea lui s-a deteriorat progresiv, a fost la Pneumologie, la Terapie Intensiva in Arad. In momentul in care colegii din Arad nu l-au mai putut ventila artificial corespunzator, l-au transferat catre noi, pe 29 decembrie”, a declarat, marti, medicul Ovidiu Bedreag, de la Sectia ATI a Spitalului Judetean Timisoara pentru Agerpres.

De asemenea, tot in cursul zilei de marti, o femeie de 51 ani a decedat la Spitalul Judetean de Urgenta din Galati din cauza virusului gripal de tip A, subtip H 1, iar virusul gripal a fost confirmat si la o tanara insarcinata.

“Nu confundati gripa cu simpla raceala de sezon”

Medicii trag semnale de alarma pe retelele de socializare. Gripa este o afectiune serioasa in urma careia pot aparea complicatii grave si chiar decesul.

“Nu confundati gripa cu simpla raceala de sezon. Afectiunea poate fi grava, pot aparea complicatii severe si decesul, mai ales la persoanele aflate in categoriile de risc”, scrie medicul de familie Sandra Alexiu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti – Ilfov pe pagina sa de Facebook.

Ea recomanda vaccinarea antigripala chiar si acum, pentru ca in luna februarie se preconizeaza varful epidemic.

“Din pacate, incepe in Romania furtuna gripala. Cazurile se inmultesc, avem deja un deces declarat la o persoana nevaccinata, pe un teren imunodeprimat. Atingerea unui titru protector prin vaccinare dureaza doua – trei saptamani, asa incat e timpul sa prindeti aceasta sansa. Anul trecut, varful sezonului gripei a fost in februarie. Daca ati tot amanat pana acum, e bine sa va vaccinati antigripal cat mai repede. Avem la dispozitie in Romania doua tipuri de vaccin gripal, trivalent (cu trei tipuri de virusuri gripale) si tetravalent (cu patru tipuri). Este o investitie mica, dar foarte importanta pentru oricine”, a mai scris Dr. Sandra Alexiu pe Facebook.

La finalul lui 2018 un alt barbat a murit dupa ce a contactat virusul gripal. El avea 53 de ani si era din Galati.

 

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. doki says:

    Am primit pt. cabinet in octombrie si noiembrie 25 respectiv 30 de doze.De atunci nimic,DSP Satu Mare nu dispune de vaccin antigripal pt. MF.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: