Cursuri

Inapoi la zona de studiu

Managementul pacientului cu BPOC – 10 puncte EMC

Data ultimei actualizari: 23/11/2011

Cursul “Managementul pacientului cu BPOC” dezbate aspecte privind managemenul farmacologic precum si cel non- farmacologic atat in cazul pacientului cu BPOC stabil dar si in cazul pacientului cu exacerbari.

 

Obiectivele cursului – Cursul “Managementul pacientului cu BPOC”, dezbate in prim plan aspecte de tratament farmacologic si non- farmacologic, facand de asemenea o prezentare ampla asupra dispozitivelor inhalatorii. Toate aceste teme sunt surprinse atat in contextual unui pacient cu BPOC stabil dar si in contextual existentei exacerbarilor, permitand medicilor de familie sa inteleaga  imporanta reducerii factorilor de risc precum si modalitatea in care pot interveni  decisiv in educatia unui pacient cu BPOC.

Audienta – Managementul pacientului cu BPOC se adreseaza Medicilor de Familie.

Se recomanda a fi parcurs dupa absolvirea urmatoarelor cursuri: Introducere in BPOC si Fiziopatologie si diagnostic BPOC

Durata estimata a cursului – Cursul Managementul pacientului cu BPOC este format din 74 lectii. Recomandam ca fiecare din aceste lectii sa fie parcursa intr-o sedinta de studiu pe care o estimam la cca 2 ore.

Modalitate de studiu curs – Pentru studiu, va recomandam sa parcurgeti lectiile pe care le aveti la dispozitie in pagina din stanga cu numele “Lectii”. Lectiile cuprind diverse activitati menite sa va ajute sa retineti mai bine informatiile respective. Cursul se incheie cu examenul final.

Creditele EMC: Absolvind acest curs cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 10 puncte recunoscute in programul EMC.

Autorii cursului

Comisia de formatori din specialitatea pneumologie:

Prof. Dr. Miron Alexandru Bogdan
Sef de lucrari Dr. Dragos Bumbacea

Comisia de formatori din specialitatea medicina de familie:

Dr. Daciana Toma
Dr. Razvan MiftodeInapoi la cursuri