Cursuri

Inapoi la zona de studiu

Introducere in BPOC – 10 puncte EMC

Data ultimei actualizari: 19/03/2012

Disponibil acum! Bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC) este o patologie ce afecteaza tractul respirator inferior, este declansata de prezenta factorilor de risc,inregistreaza in secolul 21 o incidenta in crestere, si o rata de mortalitate ingrijoratoare, aceasta afectiune avand un  puternic impact asupra starii de sanatate a pacientilor.

 

Obiectivele cursului – Cursul “Introducere in BPOC” pune la dispozitia medicilor de familie, pentru inceput, informatii referitoare la anatomia si fiziologia aparatului respirator, ajutandu-l sa inteleaga ulterior modul in care este definita la momentul actual  aceasta afectiune, care este istoria naturala a bolii dar si importanta factorilor de risc in declansarea si intretinerea acestei patologii. BPOC are un impact major asupra starii de sanatate a pacientilor indifferent de stadiul bolii.

Audienta Introducere in BPOC se adreseaza tuturor Medicilor de Familie.

Se recomanda a fi parcurs dupa absolvirea urmatoarelor cursuri: Nu este cazul

Durata estimta a cursului – Introducere in BPOC este format din 6 lectii, dintre care cea finala contine studii de caz. Recomandam ca fiecare din aceste lectii sa fie parcursa intr-o sedinta de studiu pe care o estimam la cca 2  ore.

Modalitate de studiu curs – Pentru studiu, va recomandam sa parcurgeti lectiile pe care le aveti la dispozitie in pagina din stanga cu numele “Lectii si teste”. Lectiile cuprind diverse activitati menite sa va ajute sa retineti mai bine informatiile respective. Cursul se incheie cu examenul final.

Puncte EMC – Absolvind acest curs cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 10 puncte recunoscute in programul EMC.

Autorii cursului

Comisia de formatori din specialitatea pneumologie:

Prof. Dr. Miron Alexandru Bogdan
Sef de lucrari Dr. Dragos Bumbacea

Comisia de formatori din specialitatea medicina de familie:

Dr. Daciana Toma
Dr. Razvan Miftode

Inapoi la cursuri