FDA si CDC au recomandat noua versiune a vaccinurilor anti-Covid bivalente

06/09/2022

FDA si CDC au recomandat noua versiune a vaccinurilor anti-Covid bivalente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fda-si-cdc-au-recomandat-noua-versiune-a-vaccinurilor-anti-covid-bivalente/

Autoritatile sanitare din SUA au recomandat noua versiune a vaccinurilor anti-COVID-19 de la Pfizer si Moderna, care vizeaza in mod specific varianta Omicron, informeaza AFP si Agerpres.

De curand, Agentia pentru alimente si medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat versiunile celor doua laboratoare, iar ulterior, Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA (CDC), cea mai importanta agentie sanitara a tarii, le-a recomandat, facand posibila utilizarea lor cat mai curand.

Aceste vacccinuri bivalente vizeaza atat tulpina originala de coronavirus, cat si subvariantele BA.4 si BA.5 ale variantei Omicron.

Cele doua vaccinuri “pot ajuta la cresterea protectiei care a scazut de la ultima vaccinare si sunt concepute pentru a oferi o protectie mai buna impotriva noilor variante”, a declarat Rochelle Walensky, directoarea CDC, intr-un comunicat, potrviit surselor citate.

De asemenea, si Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a autorizat vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate impotriva variantei Omicron de alianta Pfizer-BioNTech si de compania americana Moderna.

Agentia europeana a mai avertizat ca, in aceasta iarna, ar putea sa apara noi variante ale coronavirusului, insa vaccinurile existente pe piata ar trebui sa protejeze in continuare impotriva formelor grave de Covid-19.

Etichete: vaccinuri bivalente anti-covid, vaccinuri omicron, FDA, CDC, EMA

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: