EMA a autorizat un vaccin pentru prevenirea bronsiolitei la nou-nascuti

19/09/2022

EMA a autorizat un vaccin pentru prevenirea bronsiolitei la nou-nascuti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-a-autorizat-un-vaccin-pentru-prevenirea-bronsiolitei-la-nou-nascuti/

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA) a dat unda verde unui vaccin destinat prevenirii bronsiolitei, dezvoltat de Sanofi in parteneriat cu AstraZeneca, potrivit AFP si Agerpres.

Vaccinul este un anticorp conceput pentru a proteja sugarii pe toata durata sezonului de circulatie a virusului respirator sincitial (RSV), virus aflat la originea bronsiolitei.

CHMP din cadrul Ema a emis un aviz favorabil si a recomandat aprobarea Beyfortus pentru prevenirea infectiilor cailor respiratorii inferioare cauzate de RSV la nou-nascuti si sugari, in timpul primului sezon de circulatie a virusului cu care se confrunta.

Daca va fi aprobat ulterior de Comisia Europeana, acesta va deveni primul si singurul agent de imunizare pasiva in doza unica indicat pentru toti sugarii, inclusiv cei sanatosi, nascuti la termen sau prematur, sau cei cu anumite probleme de sanatate, a precizat Sanofi intr-un comunicat, potrivit surselor citate.

Bronsiolita este o boala respiratorie frecventa si foarte contagioasa, in special la sugarii cu varsta cuprinsa intre 2 si 8 luni, care provoaca tuse si respiratie ingreunata. De cele mai multe ori, boala este usoara. Insa poate necesita o vizita la camera de garda sau chiar spitalizare.

“Aceasta este prima cauza de spitalizare la copiii sub un an”, a subliniat Jean-Fran├žois Toussaint, seful departamentului de cercetare si dezvoltare a vaccinurilor din cadrul Sanofi.

Etichete: prevenirii bronsiolitei, bronsiolita nou-nascuti, vaccin bronsiolita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: