CNAS: Precizari privind biletele de trimitere – noile formulare

29/06/2018


Biletele de trimitere pentru investigatii paraclinice, precum si biletele de  trimitere pentru servicii medicale clinice/biletele de internare utilizate in sistemul asigurarilor sociale de sanatate au fost modificate prin Ordinele ministrului sanatatii si ale presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 457/843/2018 si 456/842/2018, scrie intr-un comunicat de presa al CNAS.

“In conformitate cu aceste acte normative, pana la data de 30 iunie 2018 s-au putut utiliza atat bilete de trimitere in  formatul vechi, aprobat anterior intrarii in vigoare a celor doua ordine, cat si formularele noi.
De la data de 1 iulie se pot recomanda servicii medicale paraclinice, servicii medicale clinice/internare doar pe baza biletelor de trimitere in formatul aprobat prin Ordinele nr. 457/843/2018 si 456/842/2018″, se arata in comunicatul citat.

Continut educational:

Conform sursei mentionate, biletele de trimitere in formatul aprobat anterior intrarii in vigoare a Ordinelor mai sus mentionate, eliberate de medici pana la data de 30 iunie 2018,  sunt recunoscute in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si pot fi utilizate de asigurati si dupa data de 1 iulie 2018, cu respectarea  termenelor de valabilitate a acestora.
 
 

Autor: FormareMedicala.ro

3 Comentarii

  1. pallenikovera says:

    Am stat de trei ori la coada pentru biletele noi. Badjocura.Initial nu au avut pentru investigatii si CT, apoi cele pentru CT s-au terminat inainte sa-mi vina randul. Daca nu sunt in stare sa tipareasca suficiente, sa prelungeasca valabilitatea celor vechi. Diferenta e minora !

  2. muresanioan says:

    Era foarte bine daca biletele se faceau pe o coala alba .La fel ca retetele electronice.Semnate digital

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

28 de medici de familie din Covasna se apropie pensionare si nu are cine sa ii inlocuiasca

2018 – un an greu pentru medicii de familie

Personalul de la Ambulanta, instruit pentru identificarea pacientilor cu AVC care au nevoie de tromboliza

Societatea de Neuropatie Diabetica: Screeningul pentru neuropatie diabetica este obligatoriu in lupta impotriva diabetului

Pintea: Multi medici se intorc din strainatate/ Anul acesta au plecat mai putini