Gradul profesional: Medic Primar
Specializarea: Medicina familiei
Competente: instructor formator MF
Locul de munca: CMI comuna Jilava, jud. Ilfov

Lumea ne sărbătorește, statul român ne batjocorește…

 

 

 

Am avut în carieră multe şanse şi neşanse, dar de fiecare dată aș lua de la capăt – fără nici cea mai mică ezitare – cariera de medic de familie!

A face meseria asta fără a o iubi e curată sinucidere sufletească!

Iubesc medicina de familie pentru că m-a obligat să fiu analitică şi sintetică în acelaşi timp, m-a forţat să îmi schimb modul de gândire, m-a stimulat să învăţ în permanenţă şi mi-a dat aripi să visez.

Mi-a dat sute de prieteni, m-a făcut să văd oameni frumoşi şi buni, recunoscători şi dedicaţi.

Mi-a dat puterea să mă gândesc cu luciditate şi cu o nostalgie constructivă la oamenii care nu mai sunt şi care mi-au marcat traseul, trecând prin cabinetul meu, prin viața mea.

Mi-a arătat suferinţe şi tristeţi, sărăcie şi demnitate, disperare şi pustiire, cinste şi curăţenie.

M-a învăţat să respect oamenii şii să învăţ de la ei.

M-a învăţat să mă joc cu copiii şi să aprofundez meseria de mamă, cea mai grea și cea mai frumoasă din lume.

Am învăţat că respectul se câştigă cu multă muncă şi cu profesionalism şi că oricâte restricţii ai în cale, aşezate acolo de oameni care deşi nu înţeleg nimic din asta, se străduiesc să pună bariere, supravieţuieşti şi rămâi cu fruntea sus, dacă îţi menţii convingerile.

De ziua medicilor de familie de pretutindeni, le doresc celor care abia acum păşesc pe acest drum să se avânte fără teamă în această specialitate. Sunt gata să le arăt cele mai frumoase secrete şi cele mai mărunte cuvinte mari pe care un medic de familie le poate primi de la pacienţii lui!

 

 

În lume se sărbătorește astăzi Ziua Internațională a Medicului de Familie. WONCA (World Organization of Family Doctors) este organismul profesional internaţional al medicilor de familie care a declarat, în 2010, cu ocazia Conferinţei Internaţionale de la Cancun, ziua de 19 mai ca fiind Ziua Internaţională a Medicului de Familie. Decizia adoptării unei astfel de zile a fost considerată o oportunitate pentru crearea unei relaţii de solidaritate globală între medicii de familie şi pentru promovarea medicinei de familie ca specialitate. În plus, chiar dacă în numeroase ţări guvernele conştientizează valoarea medicinei de familie, în altele este încă nevoie de mult efort pentru a convinge autorităţile să acorde medicinei de familie importanţa necesară. 

Spre deosebire însă de colegii noștri din alte țări, care își desfășoară activitatea în condiții de finanțare firească, medicul de familie român continuă să fie batjocorit de statul român. În România, medicii de familie continuă să fie omiși de la măsurile de îmbunătățire a finanțării, sunt forțați să se zbată într-un ocean birocratic, sunt controlați și imputați cu sume impresionante și nu sunt lăsați să se dezvolte profesional.

Postati un comentariu

Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.