Stiri medicale

Ziua mondiala de lupta impotriva hipertensiunii arteriale

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

Campania  debuteaza joi, 17 mai a.c. de Ziua mondiala de lupta impotriva hipertensiunii arteriale. Bucurestenii sunt asteptati in locurile special amenjate in fata Spitalului Coltea. Campania  este organizata de Societatea Romana de Hipertensiune si are ca scop informarea si educarea publicului larg in ceea ce priveste preventia, diagnosticarea precoce si controlul tensiunii arteriale.

Populatia  va beneficia de testarea gratuita a tensiunii arteriale, iar primele 150 de persoane diagnosticate cu hipertensiune arteriala vor primi un voucher pentru un consult gratuit amanuntit la o clinica privata din Bucuresti. Hipertensiunea arteriala este o adevarata problema de sanatate publica in Romania, astfel ca ne bucuram sa avem sprijinul autoritatilor pentru aceasta campanie. Speram ca vor veni cat mai multe persoane sa afle daca sunt in zona de risc de hipertensiune arteriala, deoarece, prin masurarea tensiunii arteriale, putem depista pe cei care sufera de aceasta afectiune si ii putem indruma spre mijloace de control si tratament corespunzatoare fiecaruia”, a declarat  dna prof.univ.dr. Maria Dorobantu, initiatorul campaniei si presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Actiuni asemenatoare vor avea avea loc si in Iasi, in perioada 23-24 iunie a.c. cu prilejul primei Conferinte Internationale a Societatii Romane de Hipertensiune.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.