Stiri medicale

Virusul variolei a fost descoperit intr-un laborator din SUA

Data ultimei actualizari: 09/07/2014

Vaccinul pediatric hexavalent HexyonHexacima a fost aprobat in EuropaCenters for Disease Control and Prevention (CDC) a anuntat public ca a fost descoperit virusul variolei in niste fiole depozitate intr-un laborator al Institutului National de Sanatate al campusului Bethesda. Daca in 1980 variola a fost considerata o boala eradicata, virusul a fost descoperit acum intr-un laborator american. Conform cercetatorilor americani, aceste fiole cu virusul variolei par sa dateze din 1950.

Fiolele cu virusul variolei au fost puse in siguranta

Conform CDC, fiolele descoperite au fost puse imediat in siguranta intr-un container al laboratorului din Bethesda.

Specialistii americani au precizat ca nu a fost sesizata o expunere la virusul variolei a personalului din laborator sau a persoanelor din afara sa.

Pe sapte iulie 2014, fiolele descoperite au fost transportate in siguranta la un laborator al CDC din Atlanta, Georgia.

In urmatoarele doua saptamani, specialistii vor cerceta daca virusul descoperit in aceste fiole poate creste in culturi de tesuturi.
Dupa aceste teste, CDC a precizat ca mostrele vor fi distruse.

Specialistii de la CDC au precizat ca Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a fost anuntata despre descoperirea acestor fiole cu virusul variolei, iar reprezentanti ai OMS vor fi prezenti in momentul distrugerii mostrelor.

Variola este o boala contagioasa care poate duce chiar la deces. Se poate raspandi de la o persoana la alta prin stranut, tuse sau prin contactul direct cu lichidul din vezicule.

Datorita amplelor campanii de vaccinare, variola a fost considerata o boala eradicata in 1980.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.