Acces cursuri

Stiri medicale

Uleiul de masline poate sa previna atacurile cerebrale la persoanele in varsta

Data ultimei actualizari: 10/04/2013

Persoanele in varsta de peste 65 de ani care folosesc ulei de masline in dieta zilnica prezinta mai putine riscuri de a suferi atacuri cerebrale in comparatie cu persoanele care nu consuma acest produs alimentar, potrivit unui studiu realizat in Franta.

Cercetatorii de la Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale din Bordeaux (Franta) au monitorizat 7.625 de persoane in varsta de peste 65 de ani, originare din orasele Bordeaux, Dijon si Montpellier, pe o perioada de cinci ani.

Cercetatorii i-au impartit pe participanti in doua grupuri. In primul grup se aflau persoanele care nu consumau niciodata ulei de masline, iar al doilea grup era alcatuit din persoane care foloseau acest produs alimentar in dieta lor zilnica. Pe parcursul acestui studiu, s-au inregistrat 148 de atacuri cerebrale in randul participantilor.

Dupa ce au luat in calcul criterii care tineau cont de greutate, activitatile fizice si regimul alimentar, oamenii de stiinta francezi au constatat ca persoanele care consumau frecvent ulei de masline prezentau un risc de a suferi un accident vascular cerebral cu 41% mai mic in comparatie cu persoanele care nu consumau acest produs alimentar.

Studiul a fost coordonat de medicul Cécilia Samieri si a fost publicat in revista stiintifica americana Neurology.

Sursa: www.mediafax.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.