TESTIMONIAL | „Formaremedicala.ro – o metoda de invatare ce-ti ofera flexibilitate si economie de resurse temporale si financiare”

18/07/2011

TESTIMONIAL | „Formaremedicala.ro – o metoda de invatare ce-ti ofera flexibilitate si economie de resurse temporale si financiare”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/testimonial-%e2%80%9eformaremedicala-ro-%e2%80%93-o-metoda-de-invatare-ce-ti-ofera-flexibilitate-si-economie-de-resurse-temporale-si-financiare%e2%80%9d/

Doamna doctor Mariutac Oana (cu specializare in Psihiatrie), ne-a acordat un interviu din postura de absolvent al cursurilor de pe portalul www.formaremedicala.ro.

1. Ce parere aveti despre e-learning ca modalitate de perfectionare a competentelor profesionale medicale?
Consider ca este modalitate foarte practica, comoda si de viitor, adaptata la programul nostru de munca. Majoritatea cursurilor sau conferintelor sunt la ore imposibile si imprastiate in tot orasul, fiind foarte greu sa iti segmentezi programul in functie de acestea. Cursurile de pe formaremedicala.ro m-au atras pentru ca imi permit sa imi aranjez programul intr-un mod eficient. Seara, acasa, in fata calculatorului, cu siguranta imi gasesc timp sa mai citesc ceva.

2. Ce alte metode de invatare continua cunoasteti/ ati urmat?
Nu am mai urmat nicio metoda de invatare continua online, tocmai de aceea am fost interesata de aceasta. Am considerat-o a fi o provocare personala: sa incerc si alte modalitati de perfectionare profesionala decat cele traditionale, cum sunt conferintele.

3. Informatiile dobandite in cursul pe care l-ati absolvit v-au folosit ca punct de plecare in identificarea si rezolvarea unui caz clinic? Povestiti-ne pe scurt despre acesta.
Inca nu, in specialitatea mea – psihiatrie – dar cu siguranta imi vor folosi. Este bine sa fii mereu informat in acest domeniu si sa nu astepti sa te afli in situatia in care nu ai niciun raspuns pentru un pacient si sa fii nevoit sa oferi un raspuns incomplet sau sa amani momentul oferirii diagosticului.

4. Comparativ cu alte cursuri pe care le-ati urmat, cum ati descrie provocarea oferita de cursurile din cadrul formaremedicala.ro?
Cursurile sunt mult mai complete si este un avantaj faptul ca sunt abordate de medici din toate specialitatile. De asemenea, cursurile au un nivel crescut de interactivitate si un grad mai mare de eficienta din punctul de vedere al retinerii informatiilor. Practic, esti scutit de pasii adiacenti pe care ar trebui sa-i parcurgi in mod normal pentru a ajunge la informatie si iti raman mai multe resurse pentru punerea in practica a informatiilor aflate.

5. Care considerati ca sunt avantajele oferite de metoda e-learning folosita in cadrul formaremedicala.ro?
Este o metoda comoda, accesibila pentru oricine si, de ce nu, gratuita, deoarece multe cursuri sunt contra cost si timpul pierdut cu deplasarea pana la urma tot bani inseamna. Din punctul meu de vedere, este o noua metoda de invatare care favorizeaza accesul rapid la informatia cautata, cu minim de efort.

6. Considerati ca informatiile din cursurile de pe formaremedicala.ro va vor ajuta in munca de zi cu zi cu pacientii?
Cu siguranta. Sunt informatii, cunostinte necesare in orice specialitate, cu care este important sa fim la zi.

7. Cum vi s-a parut testul final raportat la informatiile continute in curs?
Consider ca au fost putin cam multe date (procente, statistica) mai putin importante, din punctul meu de vedere, in practica de zi cu zi. In rest, cred ca un test poate fi usor sau greu in functie de cum iti insusesti informatia.

8. Ati intampinat dificultati la navigarea prin cursuri/prin site?
Nu, deloc. Consider ca atat site-ul, cat si cursurile au o structura intuitiva, sunt usor de urmarit.

9. Ati recomanda colegilor dvs. aceasta platforma? Daca da, care ar fi argumentele pe care le-ati folosi?
Da, le-am si recomandat deja platforma. Le-am vorbit despre utilitatea portalului formaremedicala.ro, despre importanta informatiilor continute in cursuri, precum si modul usor de a le obtine. Pana la urma, este vorba despre flexibilitate si economie de resurse temporale si financiare.

10. Ce considerati ca ar trebui imbunatatit la aceste cursuri?
Ma gandesc ca s-ar putea pune accent mai mult pe diagnostic si tratament si mai putin pe cifre.

autor

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: