Stiri medicale

Stresul la locul de munca, responsabil pentru 40% dintre imbolnavirile angajatilor

Data ultimei actualizari: 16/04/2013

Un studiu recent efectuat de „Chartered Institute of Personnel and Development” (CIPD) din Marea Britanie demonstreaza ca suprasolicitarea psihica la locul de munca este principala cauza a bolilor cardiovasculare, a atacurilor cerebrale si a problemelor de spate.

Jill Miller, reprezentantul institutiei britanice, a declarat ca raportul demonstreaza efectele devastatoare ale stresului la care sunt supusi angajatii atat asupra sanatatii indivizilor, cat si asupra economiei.

Evolutia suprasolicitarii psihice la locul de munca incepe cu dificultatea de concetrare, pierderea simtului umorului si cu irascibilitate crescuta. Acestea sunt urmate de tulburari alimentare, cum ar fi mancatul excesiv sau exagerat de putin, dar si dezvoltarea unor vicii, precum fumatul si consumul de bauturi alcoolice, explica Cary Cooper, unul dintre autorii cartii „stiinta Sanatatii Ocupationale”.

Oamenii pot face fata perioadelor scurte de stres, dar – prelungite – acestea pot duce la probleme severe de sanatate. Potrivit raportului CIPD citat de „The Telegraph”, un angajat este bolnav, in medie, 7,7 zile din an. Noul raport a mai concluzionat ca ca 40% dintre imbolnavirile angajatilor din fiecare an sunt cauzate de stresul de la locul de munca.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.