Stiri medicale

Stiai ca incaperea in care fumezi iti poate genera cancerul?

Data ultimei actualizari: 27/06/2013

cancer camera fumatCercetatorii americani au descoperit alte influente nocive ale fumatului si alte forme in care poate genera cancerul. Conform cercetatorilor substanta nociva care se imprima in apartamentul in care se fumeaza poate rupe firele ADN si genera cancerul.

Fumatul in apartmanet cauzeaza, conform expertilor din centre specializate din SUA , depunerea unui strat de substante nocive. Efectul genotoxic duce la deteriorarea ADN-ului celular si astfel la aparitia cancerului. Explicatia consta in faptul ca nicotina poate intra in reactii chimice pe o perioada indelungata de timp.

Explicatia stiintifica are in vedere combinarea acidului azotos cu nicotina in urma careia se formeaza N-nitrozamine (TSN), o substanta cancerigena. In urma interactiunii acestor doua componente rezulta 4-(metilnitrosamino)-1-(3-piridil)-1-butanol (TSNA), care lipseste din fumul de tigara abia expirat.

Recomandarea medicilor consta in masuri puternice de inlaturarea a stratului nociv prin curatenie generala, zugravire si chiar inlocuirea mobilei.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.