Solutii privind aprovizionarea cu medicamente oncologice

28/01/2013

Solutii privind aprovizionarea cu medicamente oncologice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/solutii-privind-aprovizionarea-cu-medicamente-oncologice/

Ministerul Sanatatii a propus Guvernului Romaniei o serie de masuri menite sa rezolve criza medicamentelor oncologice. Astfel, pentru a se  evita situatiile in care pacientii nu pot primi tratamentul necesar, MS a propus urmatoarele:

•reevaluarea si aplicarea protocoalelor terapeutice;

•majorarea fondurilor de care dispune Compania Nationala UNIFARM SA pentru achizitia de medicamente oncologice cu o suma echivalenta cu pana la 1 milion de euro, prin:majorarea capitalului socialal Companiei UNIFARM prin aport in numerar;încheierea unui contract de prestari servicii intre Ministerul Sanatatii si Compania Nationala UNIFARM SA, pentru achizitia de medicamente oncologice si vanzarea acestora catre spitale si plata unui avans de 30%, avans ce va fi decontat la sfarsitul fiecarui an, precum si obtinerea unui credit cu garantie guvernamentala de catre Compania Nationala UNIFARM SA.

•publicarea pe site-ulMinisterului Sanatatii a stocurilor de medicamente oncologice si actualizarea saptamanala a acestora.

•reproiectarea mecanismului de decontare a serviciilor medicale.

•intensificarea activitatii de control si sanctionarea managerilor de spital care nu achizitioneaza medicamente oncologice de la Compania Nationala UNIFARM SA sau care intarzie achitarea facturilor restante.

•organizarea de achizitii centralizate pentru medicamentele utilizate frecvent, care au consumul cel mai mare si incheierea de acorduri cadru pe durata de 2 ani de catre Ministerul Sanatatii si de contracte subsecvente anuale, de catre unitatile sanitare.

•infiintarea Agentiei de Programe, structura cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Sanatatii care va asigura reproiectarea continutului programelor si monitorizarea desfasurarii acestora prin manageri de proiect si comisii de specialitate.

•reorganizarea Agentiei Nationale de Transplant in scopul transformarii acesteia intr-o institutie capabila sa gestioneze eficient, in conditii de maxima securitate si sa dezvolte activitatea de transplant din Romania.

 

Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: