Stiri medicale

Sistemul de prescriere a rețetei electronice va putea fi implementat incepand cu 1 iulie 2012

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

Ministrul Sanatatii, dl Vasile Cepoi,  a cerut reprezentantilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate(CNAS) o informare cu privire la implementarea sistemului de prescriere prin reţeta electronica.

De asemenea, in cadrul discutiilor purtate cu reprezentantii CNAS, ministrul s-a interesat despre avantajele pe care le aduce implementarea acestui sistem atat pentru medicii prescriptori si farmacii, cat si pentru pacienti.

Totodata, Ministrul Sanatatii a dorit  sa stie exact care sunt dotarile necesare cabinetelor medicilor prescriptori si farmaciilor pentru functionarea sistemului, precum si strategia de informare a furnizorilor de servicii cu privire la utilizarea sistemului de prescriere a retetei electronice si a cerut ca toate casele de asigurari de sanatate sa fie implicate in acest proces de informare.

Conform declaratiilor reprezentantilor CNAS, sistemul de prescriere a rețetei electronice va putea fi implementat incepand cu 1 iulie 2012. Pana la sfarsitul anului, noul sistem va fi utilizat in paralel cu cel actual.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.