Stiri medicale

Simpozion IASGO 2012

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

In perioada 25-28 aprilie a.c. a avut loc al XIII-lea Simpozion si Curs postuniversitar IASGO- sectiunea romana, simpozionul fiind organizat de Institutul National de Statistica.Patologia beningna si maligna pancraetica, a cailor biliare,a tumorilor neuroendocrine, precum si patologia hepatica au fost cateva din temele abordate.

Participantii la congres au avut ocazia de a  simula rezectii hepatice de diferite tipuri si  au putut asista la sesiuni dedicate chirurgiei robotice si transplantului hepatic. “ Medicina moderna a adus foarte multe lucruri noi, dar a adus totodata si foarte multe obligatii, in special aceea de a cunoaste aceste noutati si de a sti sa le integrezi in planul de tratament al unui pacient”, a declarat dl. Prof.dr. Irinel Popescu , presedintele acestui simpozion.Printre lectorii invitati se numara si dl prof.dr. Domenico Forti si dl prof.dr. Luciano de Carlis( autorii primului transplant de ficat de la donor viu la adult) si dl prof.dr. K. Konstantinidis, unul dintre pionierii interventiilor robotice .

Paralel cu lucrarile acestui simpozion a avut loc si conferinta “Transplantul Hepatic in Romania”  prezidata de  dl prof.dr. Irinel Popescu si organziata de Fundatia Dan Setlacec in cadrul proiectului Specializare pentru performanta, eficacitate si raspuns in domeniul transplantului de organe.

Obiectivul acestui proiect este acela de a realiza un sistem de formare profesionala specializata pentru cresterea nivelului de competenta si imbunatatirea  adaptabilitatii personalului medical din domeniul transplantologiei, ajutand la procesul actual de instruire, prin abordare interdisciplinara si tehnici  de instruie combinate: e-learning si formare fata in fata.In aceste 20 de luni de la demararea proiectului, sute de medici si asistenti medicali  din centrele autorizare pentru realizarea transplantului au parcurs deja o mare  parte din cursurile incluse in proiect.

Particicipantii au putut beneficia  si de interesantul  schimb de experienta ce a a avut loc intre echipa Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Dan Setlacec de la Institutul Clinic Fundeni condusa de dl prof.dr Irinel Popescu si echipa Centrului de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatica din cadrul Spitalului Niguardia Ca’Granda din Milano condusa de dl prof. dr. Domenico Forti,dl  prof.dr. Luciano de Carlis si dl prof.dr. Antonio Rampoldi.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.