Sfaturi pentru medicii de familie intervievati pentru programe TV

31/03/2012

Sfaturi pentru medicii de familie intervievati pentru programe TV

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sfaturi-pentru-medicii-de-familie-intervievati-pentru-programe-tv/

medici familie interviu tvEmisiunile difuzate de televiziuni sunt foarte eficiente in educarea publicului si stabilirea unor relatii cu potentialii si actualii pacienti. Realizatorii lor au in foarte multe cazuri nevoie de sfaturi si explicatii medicale, motiv pentru care pot intervieva unul sau mai multi medici de familie sau de alta specialitate pentru a clarifica diferite aspecte, pentru a trage semnale de alarma sau pentru a oferi raspunsuri avizate telespectatorilor.

Aparitiile televizate sunt ideale pentru a pozitiona un medic de familie ca expert in domeniul sanatatii si pentru a il promova ca alegere indicata pentru pacienti. De asemenea, este o metoda eficienta de a educa publicul in general si a-i castiga increderea, astfel incat pacientii sa isi creeze obsinuinta consultarii medicului de familie de fiecare data cand identifica probleme, dar si preventiv.

Iata cateva sfaturi ce ii vor ajuta pe medicii de familie sa utilizeze la maxim aparitia la televizor si sa se transforme intr-o sursa consultata periodic de jurnalisti:

Documentati-va inainte de emisiune

Jurnalistii informeaza medicii de familie despre subiectul interviului. Astfel, acestia stiu pentru ce problema medicala sa se informeze. Experienta este motivul pentru care medicul respectiv este invitat, dar uneori e nevoie sa isi reaminteasca diverse aspecte de detaliu si sa se puna la punct cu ultimele descoperiri si recomandari din domeniu.

Ganditi-va la cateva puncte de discutat

Subiectele sunt ample si fara a va clarifica inainte ce aspecte doriti sa explorati, puteti fie sa petreceti prea mult timp discutand un singur aspect sau sa uitati sa mentionati detalii interesante. E bine sa va faceti o lista de 3-5 puncte de discutie pe care sa le atingeti.

Folositi poze si alte elemente vizuale

Pozele, schemele, graficele,toate aceste elemente sunt de folos in timpul unui interiviu televizat. Imaginea este importanta, iar memoria vizuala a pacientilor este ceva ce trebuie exploatat, ce vad ajutandu-i sa-si aminteasca ce aud.

Pragatiti-va si repetati

Avand in vedere ca stiti care este subiectul discutiei cu realizatorul programului TV, aveti timp sa va pregatiti discursul si sa il repetati. Va va fi de mare folos in a evita pauzele de gandire si a raspunde promt.

Ganditi-va la segmentele de material ce pot fi redate ulterior

E bine sa va pregatiti raspunsurile din segmente independente ce pot fi folosite ulterior ca material video independent. Astfel, doua trei fraze scurte si bine inchegate sunt mai usor de folosit intr-un material TV decat o explicatie completa de 15 minute ce nu poate fi impartita in mai multe segmente.

Nu uitati ca sunteti expertul!

Daca va temeti de aparitia televizata, putin trac fiind absolut normal, mai ales daca este vorba de o prima astfel de experienta, aduceti-va aminte ca sunteti medici de familie cu experienta, sursa de incredere la care apeleaza realizatorul TV. Acest fapt va va intari sentimentul de incredere in sine si va va ajuta sa va tineti emotiile sub control.

Purtati haine confortabile si care va avantajeaza

Este important sa va simtiti confortabil in hainele pe care le purtati. Daca hainele sau pantofii va deranjeaza, acest sentiment va fi resimtit. De asemenea, e bine sa alegeti o tinuta care va avantajeaza si care da bine pe camera: culorile aprinse sunt o alegere mai buna decat albul sau imprimeurile, de exemplu. Accesoriile sunt indicate mai ales in zona fetei, pentru a atrage atentia catre ochi.

Priviti intervievatorul

Daca nu primiti altfel de instructiuni, uitati-va intotdeauna la intervievator pe parcursul discutiei. E mult mai eficient astfel decat sa incercati sa vedeti ce camera filmeaza in ce moment, mai ales cand se folosesc mai multe.

Fiti voi insiva

Este extrem de important ca publicul sa va perceapa ca fiind o persoana deschisa si onesta. Fiti voi insiva, incercati sa va ganditi ca purtati o discutie relaxata cu un prieten si nu va temeti de mici greseli sau incurcaturi.

Autor: Alina Popescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: