Stiri medicale

RoVaccin 2013 – informare corecta privind imunizarea prin vaccinare

Data ultimei actualizari: 19/02/2013

imunizarea prin vaccinare RoVaccin2013La nivel mondial, vaccinarea reprezinta metoda cea mai eficienta de combatere si eradicare a multor boli transmisibile. Din pacate, in  Romania, opinia publica este asaltata de  informatii eronate, care nu vin de la specialisti avizati si care nu au fundament stiintific, ceea ce influenteaza negativ acoperirea vaccinala si eforturile autoritatilor de sanatate publica de a asigura sanatatea populatiei.

In vederea realizarii unei informari corecte, Societatea Romana de Microbiologie organizeaza Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2013, in perioada 15-16 martie, la Bucuresti.

Aflata la prima editie, Conferinta RoVaccin 2013 vizeaza,  atat opinia publica si mass media, prin organizarea unei mese rotunde unde vor fi dezbatute subiecte de interes pe tema vaccinarii in Romania, cat si  profesionistilor din sanatate, prin simpozionul stiintific dedicat Actualitatilor in Vaccinologie.

”Conferinta RoVaccin 2013 propune o dezbatere pe tema perceptiei publice referitoare la vaccinare, la care participa cei mai importanti actori implicati in programele de vaccinari din Romania. Este extrem de important ca publicul larg sa cunoasca adevarul legat de vaccinare si sa constientizeze impactul asupra sanatatii publice, iar acest lucru este posibil doar printr-o informare corecta. Data fiind complexitatea lui, speram ca acest eveniment sa aduca raspunsuri la cat mai multe intrebari legate de vaccinare si de rolul acesteia”, a declarat conf. univ.dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Informatii de specialitate privind vaccinarea se pot obtine parcurgand si cursul EMC  „Introducere in vaccinologie”, disponibil gratuit pe platforma FormareMedicala.ro.

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Comentariile sunt inchise.