Stiri medicale

Romania in topul tarilor cu cei mai putini medici pe cap de locuitor

Data ultimei actualizari: 06/01/2014

Personalul sanitar scos din randul bugetarilorIntr-un clasament al tarilor europene in ceea ce priveste numarul de medici pe cap de locuitori, Romania se situeaza in primele trei tari cu numarul cel mai mic de medici pe cap de locuitori. La polul opus se situeaza Grecia, tara cu cei mai multi medici, depasind astfel tari dezvoltate precum Marea Britanie sau Franta conform clasamentului publicat de telegraph.co.uk.

Romania, in clasament langa Polonia si Slovenia

Romania se situeaza in topul clasamentului al tarilor europene cu cel mai micnumar de medici pe cap de locuitori. Romania ocupa astfel locul trei, in timp ce primele doua pozitii sunt adjudicate de Polonia si Slovenia.

Marea Britanie depasita de Bulgaria si Estonia

Marea Britanie inregistreaza o medie de doar 2,71 de medici la mia de locuitori, fiind astfel depasita in clasament de tari precum Bulgaria sau Estonia unde numarul medicilor pe cap de locuitor este mai mare.

Specialistii din Marea Britanie considera ca diferenta prea mare in numarul de medici de diferite specialitati va afecta serios in primul rand pacientii, mai ales in arii cheie precum sistemul de urgenta.

Grecia in topul clasamentului cu cei mai multi medici pe cap de locuitor

Cu o medie de 6,13 medici la mia de locuitori, Grecia se situeaza in fruntea clasamentului, alaturi de Austria, cu 5 medici la 1000 de locuitori si Italia cu aproximativ 4 medici la 1000 de locuitori.

Sursa: www.telegraph.co.uk

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Un comentariu

  • vgeorgicas spune:

    Am inteles ca sintem pe locul ultim sau aproape, dar care este cifra reala?
    Ima pare rau, acest mesaj este unul de tipul “asa, NU”

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.