Romania are unul dintre cele mai puternice registre de boli reumatice

30/09/2016

Romania are unul dintre cele mai puternice registre de boli reumatice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-are-unul-dintre-cele-mai-puternice-registre-de-boli-reumatice/

reteta-compensata-medic-politistiRomania are unul dintre cele mai puternice registre de boli reumatice din Europa,  spune presedintele Ligii Romane contra Reumatismului, Catalin Codreanu. El a mai mentionat ca in registru sunt inclusi deja peste 5.000 de pacienti cu artrite reumatoide,  adica aproape 3.000 cu spondilartrita si 1.500 cu artropatie psoriazica.

“Includerea bolnavilor este inca in curs. (…) Cu aceste cifre Romania a ajuns sa aiba unul dinte cele mai puternice registre de boli reumatice, pentru ca a reusit acest lucru intr-un numar relativ mic de ani. Tari cu traditie mult mai veche in domeniul supravegherii bolilor reumatice, de exemplu Marea Britanie sau Germania, ating cifre asemanatoare. Obiectivul nostru principal actual nu este neaparat concentrat pe numarul pacientilor, ci pe calitatea datelor si pe prezentarea rezultatelor”, a afirmat presedintele Ligii Romane contra Reumatismului, citat de Agerpres.

Codreanu a mai amintit ca peste 44 de milioane de persoane din UE au probleme de sanatate care le scad capacitatea de munca.

Bolile musculo-scheletice genereaza 50% din absentele de la locul de munca cu durata de peste 3 zile si 60% din pierderea definitiva a capacitatii de munca.

El mai spune ca persoanele cu boli musculo-scheletice prezinta o rata de somaj de 3 ori mai mare decat populatia generala prin afectarea semnificativa a capacitatii de munca.

“30% din populatia adulta a Europei sufera de boli reumatice, care reprezinta cea mai frecventa forma de boala cronica in Europa. 50% din populatie prezinta durere musculo-scheletica, 20% din consultatiile din medicina primara sunt destinate afectiunilor osteo-articulare”, a declarat medicul, potrivit sursei citate.

Medicii de familie au la dispozitie un curs gratuit, creditat cu 8 puncte EMC, despre “Terapia durerii cronice”, care ofera mai recente informatii despre evaluarea durerii, principiile de tratament, durerea in reumatologie si durerea neuropata. Pentru a incepe cursul, click AICI.

Medicii de familie pot accesa cursul “ Poliartrita reumatoida”, gratuit , creditat cu 10 puncte EMC, care ofera cele mai noi informatii despre diagnosticul si tratamentul acestei boli. Pentru a incepe cursul, click AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: