Legislatie

LEGISLATIE MEDICALA
PROTOCOALE TERAPEUTICE
DOCUMENTE UTILE

Noi reguli pentru medicii de familie la biletele de trimitere

Data ultimei actualizari: 06/03/2017

stetoscop5-min

Investigatiile paraclinice feritina serica, gama GT si osteodensitometrie segmentara (DXA) vor putea fi recomandate si de medicii de familie.

Asta este o prevedere din Normele de aplicare in anul 2017 a Contractului-Cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2016 – 2017.

“Pentru evitarea suprapunerilor de tratamente, medicii de familie vor consemna pe biletele de trimitere pentru specialitati clinice/internare data si perioada pentru care a fost eliberata ultima prescriptie medicala si tratamentul prescris, daca este cazul. In cazurile in care asiguratii reclama caselor de asigurari de sanatate ca nu li se respecta dreptul la libera alegere a medicului de familie, acestea vor elimina reclamantul de pe lista medicului de familie la care nu doreste sa fie inscris”, scrie intr-un comunicat al CNAS.

 

 

Acest articol are 2 comentarii. Daca doriti sa vizualizati aceste comentarii sau sa postati dvs un comentariu trebuie sa va logati in contul dvs din platforma.Daca nu aveti cont, va puteti crea cont gratuit aici.