Rafila: In niciun caz scopul legii nu este de a sanctiona, ci de a incuraja vaccinarea

28/01/2016

Rafila: In niciun caz scopul legii nu este de a sanctiona, ci de a incuraja vaccinarea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-in-niciun-caz-scopul-legii-nu-este-de-a-sanctiona-ci-de-a-incuraja-vaccinarea/

Ce este important sa-i comunicati pacientului inainte si dupa vaccinareJuristi din Ministerul Sanatatii verifica forma proiectului de lege privind vaccinarea si vor veni cu propuneri de armonizare legislativa.

“In momentul de fata, colegii juristi (din Ministerul Sanatatii – n.r.) verifica forma legii si vin cu propuneri de armonizare legislativa. Copiii care ne dorim sa fie sanatosi au dreptul sa fie vaccinati si cred ca ar trebui sa discutam despre drepturile copilului de a fi vaccinati incat sa nu se imbolnaveasca, decat la obligativitatea parintilor de a vaccina”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, intr-o conferinta de presa.

Tot el a mai amintit ca scopul proiectului legii vaccinarii nu este de a sanctiona, ci de a incuraja vaccinarea.

“In niciun caz scopul legii nu este de a sanctiona, ci de a incuraja vaccinarea, dar constient incat parintele sa fie pe deplin informat asupra beneficiilor si eventualelor riscuri ale vaccinarii. Se doreste inclusiv asumarea de catre statul roman a oricaror riscuri legate de administrarea vaccinurilor. Asumarea oricaror riscuri inseamna compensarea efectelor adverse majore daca aceste efecte sunt legate de vaccinare”, a mai afirmat Alexandru Rafila, conform Agerpres.

Prin acest proiect se urmareste asigurarea fara niciun fel de intreruperi a vaccinurilor din programul national de imunizari.

“Proiectul legii vaccinarii se ocupa, in principiu, de asigurarea fara niciun fel de intreruperi (…) a vaccinurilor din programul national de imunizari, (…) responsabilizeaza Ministerul Sanatatii, Directiile de sanatate publica, medicii de familie in ceea ce priveste administrarea vaccinurilor si ofera suportul ca sa poata sa existe o campanie de informare continua, sa existe echipe medicale specializare la nivel judetean si la nivel national care sa realizeze consiliere si sa coordoneze toate aceste activitati”, a completat presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: