Stiri medicale

Proteste din 23 iunie pentru marirea salariilor si deblocarea posturilor in sistemul medical

Data ultimei actualizari: 17/06/2014

controale-in-spitaleFederatia Sanitas ameninta cu proteste in toata tara ca urmare a nerespectarii revendicarilor precizate Guvernului Romaniei. Cresterea cu 10% a veniturilor in sanatate si in asistenta sociala este una din principalele revendicari ale federatiei. La aceasta se adauga cererea de aplicare a Legii 284/2010 in sanatate si asistenta sociala pana la 1 octombrie 2014.

Federatia Sanitas cere deblocarea de urgenta a posturilor in sanatate

Reprezentantii Federatiei Sanitas cer publicarea in Monitorul Oficial a Contractului Colectiv de Munca pe sectorul sanatatii si activitatii sanitar-veterinare pana la 20 iunie 2014.

Tot pana la data de 20 iunie 2014, Federatia Sanitas cere deblocarea de urgenta a posturilor vacante in sanatate si asistenta sociala.

Protestele vor incepe cu pichetarea institutiilor statului

In perioada 23 iunie – 4 iulie 2014, Consiliul National al Federatiei Sanitas a stabilit actiuni de pichetare a institutiilor statului: ministerul Sanatatii (23, 24, 25, 30 iunie, 1 iulie), ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (26 iunie, 2 iulie), ministerul Finantelor Publice (27 iunie, 3 iulie, 4 iulie).

Din 23 iunie 2014 vor incepe astfel actiunile de protest prin pichetarea ministerelor Sanatatii, Muncii si Finantelor.

Reprezentantii Federatiei Sanitas cer marirea salariilor personalului cu 10% incepand cu data de 1 iulie 2014 precum si deblocarea posturilor vacante din sanatate pana la data de 20 iunie 2014.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.