Stiri medicale

Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 (PNDR)

Data ultimei actualizari: 18/04/2013

Prin intermediul  masurii 312 „Sprijin pentru  crearea  si  dezvoltarea  de microintreprinderi” din cadrul PNDR, se acorda sprijin public nerambursabil pentru investitii in modernizarea cabinetelor medicale individuale  constituite in baza Ordonantei Guvernului nr. 124/1998  privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Suma  nerambursabila, in acest caz, este de maxim 50.000 euro/proiect iar intensitatea sprijinului public nu va depasi 70% din valoarea totala eligibila a proiectului (minim 30% va fi contributia privata a solicitantului).

Totodata , prin masura 312 se acorda sprijin pentru investitii in unitatile medico-sanitare cu personalitate juridica infiintate potrivit prevederilor Legii 31/1990 privind societatile comerciale  republicata, cu completarile ulterioare, cu conditia ca acestea sa se incadreze in categoria de    microintreprinderi, caz in care sunt sustinute, inclusiv, investitiile privind constructia unitatii. Suma  nerambursabila este de maxim 200.000 Euro/proiect, iar intensitatea sprijinului public nu va depasi  70% din valoarea totala eligibila a proiectului (minim 30 % va fi contributia privata a solicitantului).

Zona  de aplicare a masurii 312 este reprezentata de spatiul rural, definit conform Programului National de Dezvoltare Rurala, ca fiind comunele cu satele componente.

Conform calendarului sesiunilor de depunere a proiectelor, sesiunea aferenta masurii 312 se va desfasura in perioada 1-31 august 2012, iar documenlele necesare pregatirii proiectelor pot fi consultate pe site-ul www.apdrp.ro

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.