Primul vaccin impotriva hepatitei C, in faza a II-a de testare clinica

07/11/2014

Primul vaccin impotriva hepatitei C, in faza a II-a de testare clinica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-vaccin-impotriva-hepatitei-c-faza-ii-de-testare-clinica/

VACCINPrimul vaccin impotriva hepatitei C, creat de compania farmaceutica britanica GlaxoSmithKline (GSK ), a fost testat, iar rezultatele arata ca a fost si bine tolerat. Vaccinul a generat inclusiv o reactie imunitara buna la pacientii carora le-a fost administrat.

In faza I de testare a primului vaccin impotriva hepatitei de tip C, ca efecte secundare de scurta durata au fost semnalate simptome precum oboseala şi migrena. Per total, insa vaccinul a fost tolerat bine de pacientii inclusi in esantionul de testare.

Vaccin ajuns in faza II de studiu clinic

In prezent s-a demarat si faza a II-a de testare in doua clinici din Statele Unite ale Americii.

Se incearca evaluarea eficientei acestui vaccin si la dependentii de droguri, iar rezultatele cercetarii vor fi dezvaluite in anul 2016, relateaza Mediafax.

“Amploarea reacţiilor imunitare observate la voluntarii sanatosi este fara precedent pentru un vaccin contra hepatitei C”, a afirmat coordonatorul cercetarii, profesorul Ellie Barnes de la Universitatea Oxford.

Conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, circa 180 de milioane de oameni din intreaga lume sunt infectate cu virusul hepatitei C, o boala cronica, principala cauza a cirozei şi a cancerului la ficat.

Aceasta maladie provoaca aproape 500.000 de decese an de an.

Vaccinul conceput in laboratoarele firmei GSK ( GlaxoSmithKline ) are rolul de a provoca o puternica reacţie a limfocitelor T contra virusului hepatitei C, in contextul in care aceste celule ale sistemului imunitar joaca un rol-cheie la persoanele ale caror organisme sunt capabile să distrugă singure acest agent viral.

Si, informatiile mai arata ca acest nou vaccin are la baza aceeasi tehnologie genetica folosita si pentru dezvoltarea unui vaccin contra virusului Ebola.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: