Primul spital online din Europa este o initiativa a medicilor romani

17/06/2014

Primul spital online din Europa este o initiativa a medicilor romani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-spital-online-din-europa-este-o-initiativa-medicilor-romani/

cursuri-online-dermatologiePrimul spital online din Europa a fost lansat in Romania la initiativa unui grup de medici romani, sprijiniti de specialisti din Marea Britanie. SpitalOnline.ro ofera servicii medicale 24 de ore din 24 in cadrul a 30 de specialitati.

Consultatiile pot fi facute de medici care au drept de libera practica in Romania

Mihai Rascu, initiatorul proiectului SpitalOnline.ro, a precizat ca pot sa ofere consultatii medici din toate specialitatile, atata vreme cat au drept de libera practica pe teritoriul Romaniei.

Fondatorii proiectului estimeaza ca la SpitalOnline.ro vor colabora lunar aproximativ 400 de specialisti, atat din tara cat si din strainatate.

Medicina de familie, una din cele 30 de specialitati la spitalul online

In prezent, SpitalOnline.ro are 30 de specialitati, intre care boli infectioase, cardiologie, diabet si nutritie, gastroeneterologie, medicina generala, medicina interna, neurologie, oncologie, pediatrie, ortopedie, pneumologie, reumatologie, psihologie, urologie, stomatologie, ginecologie, alergologie.

Cum se desfasoara o consultatie la spitalul online

Pentru a beneficia de o consultatie, fiecare pacient trebuie sa isi faca un cont pe platforma.

In urma contului creat poate sa selecteze specialitatea dorita si sa consulte lista medicilor disponibili si sa vada care dintre medici este online in momentul respectiv.

Daca pacientul isi doreste o consultatie la un medic care nu este online in momentul respectiv, acesta se poate programa pentru o consultatie ulterioara.

“Inainte de a intra in legatura cu medicul, pacientul va efectua plata online, iar apoi va beneficia de un consult prin chat – care poate fi text, audio si/sau video. In plus, pacientul ii poate trimite medicului fisiere in orice format (copii ale analizelor medicale si altele), iar fiecare utilizator va dispune de un dosar personal si confidential la care vor avea acces doar acesta si medicul sau”, a explicat initiatorul proiectului.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: