Plasturii cu nicotina, ineficienti in cazul femeilor insarcinate

01/03/2012

Plasturii cu nicotina, ineficienti in cazul femeilor insarcinate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/plasturii-cu-nicotina-ineficienti-in-cazul-femeilor-insarcinate/

Un nou studiu arata ca plasturii cu nicotina nu le ajuta pe femeile insarcinate sa se lase de fumat. Femeile care au folosit acest tip de plasture si au fost urmarite in cadrul studiului aveau sanse la fel de mari sa continue sa fumeze precum cele care au primiz plasturi placebo.

β€žIn mod evident, plasturii cu doze standard de nicotina nu functioneaza in cazul femeilor insarcinate la fel de bine ca pentru alte tipuri de fumatori,” a explicat Tim Coleman, unul dintre cercetatorii din cadrul Universitatii Nothingham din Marea Britanie care au realizat studiul.

Motivul pentru care plasturii cu nicotina nu functioneaza in cazul femeilor insarcinate este ca acestea metabolizeaza nicotina de 60 pana la 120 de ori mai repede decat in mod normal. Acest fapt cauzeaza scaderea nivelului de nicotina din corp si accentueaza simptomele sevrajului. Cercetatorii sunt de parere ca, pentru a fi functionali, plasturii ar trebui sa contina o doza mai mare de nicotina cand sunt folositi de femei insarcinate.

Studiul sustine asfel recomandarile standard pentru fumatoarele ce raman insarcinate, si anume sa nu foloseasca plasturi cu nicotina. In schimb, femeile insarcinate pot folosi alte tehnici pentru a nu fuma, inclusiv managementul stresului. Un Centrul pentru Controlul Fumatului din statul New York a integrat si retelele sociale si sms-urile in strategiile de abstinenta de la fumat, astfel, viitoarele mame fumatoare primesc mesaje de incurajare pentru a face fata tentatiilor.

Studiul a monitorizat peste 1000 de femei, cu sarcina variind de la 12 la 24 de saptamani. Jumatate au primit plasturi cu nicotina, celelalte au primit un placebo. Desi intr-o prima faza numarul celor care se lasasera de fumat era dublu in cazul plasturilor cu nicotina, pana la nastere diferenta a scazut drastic – doar aproximativ 9% au reusit sa renunte la fumat, fata de putin sub 8% in grupul placebo.

Fumatul in timpul sarcinii poate genera diverse probleme de sanatate pentru fat, de la pierderea sarcinii, la nasteri premature, la greutate redusa la nastere si chiar la sindromul mortii subite la sugari.

Autor: Alina Popescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: