Orice pacient supraponderal are riscul acestei afectiuni subdiagnosticate

10/06/2014

Orice pacient supraponderal are riscul acestei afectiuni subdiagnosticate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/orice-pacient-supraponderal-riscul-acestei-afectiuni-subdiagnosticate/

prediabetCazurile de prediabet s-au triplat din 2006 ca urmare a prevalentei obezitatii. Doar in Anglia, exista 14 milioane de persoane cu prediabet, de trei ori mai mare fata de anul 2006. 10% dintre acestia au un risc inalt de a dezvolta diabet de tip II in fiecare an. Peste jumatate din persoanele care sufera de obezitate in Marea Britanie au si prediabet, conform unui studiu recent publicat in British Medical Journal, citat de dailymail.co.uk.

Prediabetul este o afectiune subdiagnosticata

Specialistii considera ca foarte multe persoane au prediabet fara insa a urma niste masuri de preventie in dezvoltarea diabetului de tip II.

Cauza pe care o vad specialistii este faptul ca multe dintre acestea persoane nu merg la medicul de familie pentru consultatii preventive.

In acelasi timp, astfel de persoane nu sunt informate despre riscurile la care se supun in cazul unui nivel glicemic ridicat: complicatii severe precum boli renale, afectarea sistemului nervos si probleme de vedere.

Persoanele supraponderale sau obeze trebuie sa faca analize de sange

Specialistii britanici considera important pentru depistarea persoanelor cu prediabet testele de sange pentru toate persoanele supraponderale sau obeze.

Expertii britanici avertizeaza ca mai mult de jumatate dintre pacientii cu prediabet sunt obezi.

Depistarea din timp a pacientilor cu prediabet este esentiala avand in vedere ca prediabetul este o conditie reversibila, care depinde de o dieta controlata, cu un nivel scazut de calorii, si cu miscare fizica regulata.

Specialistii britanici estimeaza ca pana in 2025 numarul persoanelor cu diabet in Anglia poate atinge cifra de 5 milioane.
Pacientii cu diabet pot dezvolta complicatii majore, precum boli de inima, retinopatie diabetica, ulcer al piciorului diabetic.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: