OMS a premiat Administratia Nationala a Penitenciarelor

13/10/2011

OMS a premiat Administratia Nationala a Penitenciarelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-a-premiat-administratia-nationala-a-penitenciarelor/

Reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii au premiat Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) pentru proiectul “Prevenirea infectiei HIV si ingrijirile de sanatate acordate dependentilor de droguri in penitenciarele din Romania”.

Obiectivul general al proiectului este acela de a asigura accesul dependentilor de droguri aflati in penitenciare la programe de tratament substitutiv si de reducere a efectelor negative datorate consumului de droguri.
Proiectul se deruleaza in sistemul penitenciar din Romania incepand din anul 2008, cu suport tehnic si financiar din partea Biroului Natiunilor Unite pentru Droguri si Criminalitate (UNODC), la nivelul a 10 penitenciare si penitenciare spital, activitatile desfasurate vizand initierea si mentinerea in tratament de substitutie cu metadona a dependentilor de opiacee, precum si reducerea efectelor negative asupra starii de sanatate a acestora, datorate unui consum indelungat de droguri.

“Premiul primit de Administratia Nationala a Penitenciarelor reprezinta o recunoastere a eforturilor deosebite depuse de catre personalul medical din penitenciarele din Romania pentru asigurarea unei asistente medicale de calitate persoanelor private de libertate”, sustin reprezentantii ANP.

Premiul a fost acordat in cadrul conferintei anuale a Proiectului “Sanatatea in penitenciare”, proiect derulat sub egida Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Conferinta a avut ca tema “Asigurarea continuitatii ingrijirilor medicale pentru persoanele private de libertate” si s-a desfasurat la Abano Terme, Italia.

In 2006 a fost initiat acest proiect de Biroul pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in vederea sustinerii statelor membre pentru promovarea sanatatii in penitenciare, imbunatatirea serviciilor de sanatate acordate persoanelor private de libertate si recunoasterea importantei acestora in asigurarea sanatatii intregii populatii. Romania este membru al acestui proiect din anul 2002, alaturi de alte 43 de tari europene si ex-sovietice.

Autor: Oana Ciornia
Sursa: PaginaMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: