Stiri medicale

Obiective CNAS – fonduri suplimentare pentru medicii de familie

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

Prezent la o dezbatere privind reforma in domeniul sanatatii, presedintele CNAS, dl. Lucian Duta, a declarat ca principalele preocupari ale institutiei pe care o conduce sunt atingerea unui echilibru finaciar, evaluarea calitativa si cantitativa a serviciilor medicale si pachetul de baza. Conform rapoartelor financiare, exista o crestere a fondurilor destinate medicamentelor(36% din totalul cheltuielilor din FNUASS în 2011) in detrimentul sumelor alocate medicilor si spitalelor(38% din totalul cheltuielilor din FNUASS în 2011).

In viitorul apropiat , CNAS doreste alocarea de fonduri suplimentare pentru medicii de familie, medici specialisti si spitale, in timp ce consumul de medicamente sa creasca moderat.

In ceea ce priveste evaluarea calitativa si cantitativa a serviciilor furnizate populatiei, cifrele arata ca accesul populatiei la servicii s-a imbunatatit semnificativ. Numarul de servicii raportate de medicii de familie s-a dublat in perioada 2009-2011 de la 51.161.124 la 103.117.173 consultatii.

Autor: Alina Popescu
Alina Popescu

Alina Popescu editor al portalului FormareMedicala.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.