Acces cursuri

Stiri medicale

O dieta nesanatoasa afecteaza sistemul imunitar si lasa urme in ADN

Data ultimei actualizari: 09/07/2014

alimente-fast-foodO dieta nesanatoasa, in care predomina alimentele de tip fast-food, ne poate afecta sistemul imunitar si poate lasa urme in ADN, considera specialistii de la Institutul National de Alergii si Boli Infectioase din Maryland. O alimentatie bazata pe produse fast-food mareste considerabil riscul bolilor infectioase, alergiilor si cancerului, conform specialistilor citati de dailymail.co.uk.

Alegerile alimentare pot afecta echilibrul florei intestinale

Specialistii de la Institutul de Boli Infectioase din Mayland atrag atentia asupra riscului ca o alimentatie bogata in pizza, hamburgeri si chiar inghetata sa modifice pentru totdeauna echilibrul florei intestinale.

Mai mult, o dieta bazata pe produse fast-food poate lasa urme in ADN, afectand astfel si generatiile urmatoare.

Ceea ce subliniaza specialistii este ca o persoana care are o alimentatie gresita poate sa influenteze sanatatea copiilor pe care ii va avea.

O alimentatie de tip fast-food slabeste sistemul imunitar

Una dintre cele mai grave consecinte ale unei alimentatii nesanatoase este afectarea sistemului imunitar.

In acest caz, o persoana va fi mult mai expusa riscului bolilor infectioase, alergiilor sau cancerului.

In urma acestor descoperiri, specialistii recomanda o atentie sporita alimentatiei zilnice din care trebuie sa lipseasca produsele alimentare bogate in sare, zahar si grasimi.

Nutritionistii recomanda o alimentatie bazata pe fructe si legume proaspete, surse sanatoase de proteine.

De asemenea, recomanda pestele si carnea ca surse de grasimi. Avertizeaza in schimb asupra efectului nociv pentru sanatate a alimentelor de tip fast-food care pot afecta considerabil starea de sanatate.

Pentru mai multe informatii despre o nutritie echilibrata si sanatoasa, despre etapele intocmirii unui regim alimentar individualizat dar si despre combinarea corecta a alimentelor, consultati cursurile EMC online si gratuite Nutritia in practica MF si Nutritia la copilul intre 1 si 5 ani.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.