Stiri medicale

O aeronava Cessna Citation V va ajuta SMURD-ul sa salveze vieti

Data ultimei actualizari: 22/09/2014

smurd-logoO sansa in plus la viata pentru pacientii in stare grava, care au nevoie de transport rapid si in cele mai bune conditii de asistenta medicala.

Luni, 22 septembrie, pe baza unei ordonante de urgenta a MAI, Scoala Superioara de Aviatie Civila a fost desemnata operator aerian al unei aeronavei care va deservi SMURD-ul.

Aeronava Cessna Citation V aflata in proprietatea MAI va servi  Serviciului Mobil de Urgenta, Resuscitare si Descarcerare in scopuri umanitare, salvare de vieti omenesti, medico-sanitare, cautare/ salvare victime accidente sau persoane aflate in stare de dificultate si zboruri speciale.

Acest lucru este posibil pe baza unei ordonante de urgenta adoptata luni, 22 septembrie 2014.

“Desemnarea Scolii Superioare de Aviatie Civila ca operator al avionului s-a facut prin derogare de la prevederile Legii nr. 95/ 2006 privind reforma in domeniul sanatatii, prin care Ministerul Afacerilor Interne este desemnat singurul operator aerian pentru serviciile mobile de urgenta, reanimare si descarcerare”,¬† se arata intr-un comunicat de presa al MAI.

Pe aceasta aeronava vor lucra 6 piloti si 12 membrii de personal nenavigant din Inspectoratul General de Aviatie, insa pana cand se va finaliza pregatirea acestora, operatorul aeronavei va fi Scoala Superioara de Aviatie Civila, aflata in subordinea Ministerului Transporturilor.

In comunicatul de presa venit de la MAI se mai spune ca Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, prin serviciul  UPU -SMURD, a fost desemnat operator medical al aeronavei pe durata operarii acesteia de catre Scoala Superioara de Aviatie Civila.

Asta inseamna ca medicii si membrii personalului medical de specialitate, care vor lucra efectiv pe aeronava, vor proveni de aici.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.