Stiri medicale

Numarul medicilor greci creste in Romania

Data ultimei actualizari: 05/08/2014

controale-in-spitaleDaca medicii romani aleg sa profeseze in vestul Europei, locul lor este vizat de tot mai multi medici greci care aleg si Romania ca tara in care sa-si practice meseria. Problemele din sistemul de sanatate elen a determinat peste 7000 de medici sa paraseasca tara.

Unde emigreaza medicii eleni

Cei mai multi medici eleni aleg sistemul de sanatate britanic pentru a-si continua activitatea. Marea Britanie este urmata de Germania si Suedia in preferintele medicilor greci.

Peste 1300 de medici eleni au plecat in Marea Britanie, si doar 137 in Suedia, conform unor date publicate in 2013.

Putini medici greci aleg sa plece in tari precum Elvetia, Franta, SUA, Norvegia, Finlanda sau Emiratele Arabe Unite.

7430 de medici au parasit sistemul de sanatate elen

Conditiile dificile de munca, remuneratia scazuta ii determina pe toti mai multi medici greci sa se indrepte catre alte sisteme de sanatate.

Chiar daca Romania se situeaza intre destinatiile mai putin alese de medicii eleni, numarul medicilor din Grecia incepe sa creasca in sistemul medical romanesc.

Peste 3000 de medici romani profeseaza in Germania

Unul din sistemele de sanatate preferate de medicii romani atunci cand pleaca din Romania este Germania, 3.215 medici romani profesand in momentul de fata in aceasta tara.

Conform datelor publicate de Asociatia Medicala din Germania, cei mai multi medici straini, printre care si romani, sunt angajati in unitati medicale de la periferia oraselor mari.

Daca unitatile sanitare din zonele rurale nu sunt o atractie pentru medicii germani, ele devin o oportunitate pentru medicii straini care vin sa profeseze aici.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.