Numarul infectiilor alimentare inregistrate in UE, in crestere

17/12/2015

Numarul infectiilor alimentare inregistrate in UE, in crestere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/numarul-infectiilor-alimentare-inregistrate-in-ue-in-crestere/

obezitate-obiceiuri-alimentareCel mai recent raport elaborat de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara si de Centrul European pentru Monitorizarea Maladiilor arata ca numarul infectiilor alimentare din Uniunea Europeana este in crestere.

Potrivit cotidianului belgian ‘Le Soir’, in 2014 au fost confirmate 2.161 de cazuri de listerioza la oameni, cu 16% in plus fata de anul anterior, continuand-se tendinta ascendenta inceputa inca din 2008.

Situatia este una ingrijoratoare, pentru ca infectiile cu bacteria Listeria monocytogenes pot fi grave, mai ales la persoanele in varsta si la cele cu imunitatea scazuta, si au un grad de mortalitate mai mare decat alte boli de origine alimentara.

Campilobacterioza a ramas in continuare afectiunea alimentara cel mai frecvent inregistrata in UE incepand din 2005 pana acum, cu 10% in plus fata de 2013. Numarul imbolnavirilor de acest fel depistate in 2014 a sporit in majoritatea statelor din UE.

De asemeneam tot in 2014 a crescut si numarul cazurilor de salmoneloza, pentru prima data incepand din 2008.

“Este ingrijorator ca frecventa infectiilor cu Campylobacter si Listeria continua sa creasca in UE”, a declarat Mike Catchpole, de la Centrul European pentru Monitorizarea Maladiilor, conform Le Soir si Agerpres.

“Toti actorii importanti ai lantului alimentar trebuie sa actioneze impreuna pentru a ameliora supravegherea la nivelul UE. Aceasta cooperare este esentiala pentru reducerea poverii acestor boli in Europa”, a precizat si Marta Hugas, de la Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara, conform acelorasi surse.

 

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: