Stiri medicale

Numarul copiilor diagnosticati cu autism a crescut cu 30% din 2008

Data ultimei actualizari: 03/04/2014

boli-de-rinichi-la-copiiCel mai recent raport al Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a atras atentia asupra unei situatii ingrijoratoare in cazul copiilor cu autism. Datele arata ca 1 din 68 de copii din Statele Unite este diagnosticat cu autism. Fata de 2008, numarul copiilor cu autism a crescut cu 30%, iar fata de anul 2006 cu 60%.

Baietii au un risc de 5 ori mai mare fata de fete de a avea autism

Raportul emis de CDC a vizat Statele Unite, analizand media copiilor diagnosticati in ultimii ani cu autism si factorii de risc in autism.

Daca in intervalul 2000 – 2002 doar 1 din 150 de copii era diagnosticat cu autism, in 2006 media a crescut la 1 copil din 100, ca in 2008 sa atinga pragul de 1 din 88 de copii in SUA.

Statisticile prezente nu iau in calcul numarul de copii care au autism insa nu sunt diagnosticati si nici nu urmeaza o terapie.

1 din 42 de baieti are autism

Statisticile publicate de CDC arata ca baietii sunt mai predispusi de a avea autism, 1 din 42 de baieti din SUA fiind diagnosticat cu autism.

In cazul fetitelor, media este mai mica, de 1 la 189.

Majoritatea copiilor au fost diagnsticati abia la patru ani

Unul din riscurile majore in autism este diagnosticarea tarzie. Raportul CDC arata ca cei mai multi copii au primit diagnosticul abia la patru ani, si nu la doi ani cum ar trebui sa fie in mod normal.

20% dintre copiii cu simptome de autism nu primisera un diagnostic

Chiar daca aveau simptome consemnate de autism, 20% dintre copii nu aveau un diagnostic pus si nici nu urmau o terapie de recuperare.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.