Acces cursuri

Protocoale – Anexa 1

LEGISLATIE MEDICALA
PROTOCOALE TERAPEUTICE
DOCUMENTE UTILE

N026F – DCI : HIDROLIZAT DIN CREIER DE PORCINA

Data ultimei actualizari: 26/02/2016

Indicaţii
I.    ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL
Faza de iniţiere:
30-50 ml/zi diluat în 50 -100 ml soluţie standard de perfuzat, i.v. în perfuzie, perfuzabil lent. Durata: 10-20 de zile.
Faza de neuroreabilitare (cronică): Tratament cronic intermitent în cure de 10-20 de zile 10-30 ml/zi, i.m. sau i.v în perfuzie
Durata: 10-20 de zile consecutiv/lună, lunar în primul an de la producerea AVC, apoi se pot administra pe termen îndelungat cu respectarea între curele de tratament, a perioadelor fără tratament cu o durată minimă egală cu cea a curei precedente; după primul an curele pot fi reduse astfel, funcţie de răspunsul terapeutic, până la 4/an (o dată la 3 luni).

II.    TRAUMATISM  CRANIO-CEREBRAL
Faza de iniţiere:
30-50 ml/zi diluat în 50 -100 ml soluţie standard de perfuzat, i.v. în perfuzie, perfuzabil lent.
Durata: 10-20 de zile.
Faza de neuroreabilitare (cronică): Tratament cronic intermitent în cure de 10-20 de zile 10-30 ml/zi, i.m. sau i.v. în perfuzie
Durata: 10-20 zile consecutiv/lună, lunar în primul an de la producerea TCC, apoi se pot administra pe termen îndelungat cu respectarea între curele de tratament a perioadelor fără tratament cu o durată minimă egală cu cea a curei precedente; după primul an curele pot fi reduse astfel, funcţie de răspunsul terapeutic, până la 4/an (o dată la 3 luni).

III.    TULBURARE NEUROCOGNITIVĂ (VASCULARĂ, NEURODEGENERATIVĂ de tip Alzheimer, MIXTA)
a.    Tulburare neurocognitivă majoră Iniţiere:
10-30 ml/zi i.m. sau diluat în 50 -100 ml soluţie standard de perfuzat, i.v. în perfuzie, perfuzabil lent. Durata: 10-20 de zile.
Întreţinere: Tratament cronic intermitent în cure de 10-20 de zile 10-30 ml/zi, i.m. sau i.v. în perfuzie
Durata: 10-20 de zile consecutiv/lună, lunar, atâta timp cât se constată ameliorarea simptomatologiei, apoi se pot administra pe termen îndelungat cu respectarea între perioadele de tratament a perioadelor fără tratament cu o durată minimă egală cu cea a curei precedente; după primul an curele pot fi reduse astfel, funcţie de răspunsul terapeutic până la 4/an (o dată la 3 luni).
Tulburare neurocognitivă minoră 10 ml/zi, i.m. sau i.v.
Durata: 10-20 de zile consecutiv/lună, lunar, atâta timp cât se constată ameliorarea simptomatologiei, apoi se pot administra pe termen îndelungat cu respectarea între curele de tratament a perioadelor fără tratament cu o durată minimă egală cu cea a curei precedente; după primul an curele pot fi reduse astfel, funcţie de răspunsul terapeutic până la 4/an (o dată la 3 luni).
Prescriptori
Medici din specialitatea neurologie/neurochirurgie/geriatrie/recuperare medicală/psihiatrie/ iniţiează tratamentul care poate fi continuat şi de către medicii de familie în doza şi pe durată recomandată în scrisoarea medicală.