Acces cursuri

Protocoale – Anexa 1

LEGISLATIE MEDICALA
PROTOCOALE TERAPEUTICE
DOCUMENTE UTILE

N012F – DCI : LAMOTRIGINUM

Data ultimei actualizari: 26/02/2016

Forme farmaceutice: orale
I.    Indicaţii:
1.    Epilepsia copilului, adolescentului şi adultului Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 13 ani şi peste
Tratament adjuvant sau ca monoterapie în crizele convulsive parţiale şi generalizate, incluzând convulsii tonico-clonice.
–    Crizele convulsive asociate cu sindromul Lennox-Gastaut. Lamotriginum este administrat ca terapie adjuvantă dar poate fi folosit ca medicament antiepileptic (MAE) de primă intenţie în sindromul Lennox- Gastaut.
Copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 2 şi 12 ani
–    Tratament adjuvant al crizelor convulsive parţiale şi generalizate, incluzând convulsii tonico-clonice şi convulsii asociate cu sindromul Lennox-Gastaut.
–    Monoterapie în crizele convulsive sub formă de absenţe tipice.
2. Tulburare bipolară – prevenirea recurenţelor la pacienţii cu predominenta episoadelor depresive cu vârsta peste 18 ani

II.    Doze: 50-200 mg/zi

III.    Criterii de includere:
Ghidul de practică medicală pentru specialitatea neurologie Diagnostic ICD 10

IV.    Monitorizare: Toleranţă, eficacitate

V.    Evaluare: 1-2 luni

VI.    Prescriptori:
1.    Pentru epilepsie:
Initiere: medicul din specialitatea neurologie sau neurologie pediatrică/neuropsihiatrie pediatrică iniţiază şi monitorizează tratamentul în funcţie de evoluţia pacientului.
Continuare: medicul din specialitatea neurologie sau neurologie pediatrică/neuropsihiatrie pediatrică sau medic de familie, care poate continua prescrierea pentru o perioadă de 3-6 luni, pe baza scrisorii medicale transmise de din specialitatea neurologie sau neurologie pediatrică/neuropsihiatrie pediatrică
2.    Pentru tulburarea bipolară:
Iniţiere: medic în specialitatea psihiatrie
Continuare: medic în specialitatea psihiatrie sau medic de familie, care poate continua prescrierea pentru o perioadă de 3-6 luni, pe baza scrisorii medicale transmise de medicul în specialitatea psihiatrie.