Stiri medicale

Ministerul Sanatatii schimba valoarea alocatiilor de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

Ministerul Sanatatii  a supus dezbaterii publice  proiectul de Hotarare de Guvern privind nivelul alocatiilor de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice. Avand in vedere ca din 2008 baremul privind alocatiile de hrana pentru  consumurile colective din unitatile sanitare publice nu a mai fost modificat ,nivelul acestuia situandu-se, in prezent, intre 7,0 lei si 13,0 lei pentru bolnavii adulti, corespunzator bolilor pentru care sunt internati, si intre 1,8 lei si 14,5 lei pentru copii, pe categorii de varsta si afectiuni.Evolutia preturilor la marfurile alimentare in perioada mai 2008 – februarie 2012, precum si elementele specifice alimentatiei in cazul anumitor boli,  au condus la actualizarea nivelului alocatiilor de hrana.Conform proiectul legislative, propunerile privind nivelul alocatiilor de hrana sunt intre 9,5 lei si 17,0 lei pentru bolnavii adulti, corespunzator bolilor pentru care sunt internati si 2,5 lei si 16,0 lei pentru copii, pe categorii de varsta si afectiuni.

Totodata, autoritatile locale care detin management spitalicesc, prin hotarari de consiliu, pot creste baremul stabilit prin hotararea de guvern, dar vor suporta majorarile din bugetele proprii. Si persoanele fizice beneficiare pot solicita majorarea acestor baremuri, dar vor suporta cheltuielile suplimentare corespunzatoare.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.