Stiri medicale

Medicii de familie inoata la maraton pentru copiii cu autism

Data ultimei actualizari: 11/05/2016

inot-maratonMedicii de familie de la Brasov vor inota la Maratonul celor 24 de Ore de Inot pentru a strange bani pentru copiii cu autism.

Doctorii care se vor incumeta la startul in apa fac parte din Asociatia Profesionala a Medicilor de Familie Brasov.

Evenimentul se va desfasura vreme de doua zile consecutiv, 14 si 15 mai si are drept scop constientizarea publicului larg despre aceasta boala.

Asociatia Profesionala a Medicilor de Familie 2008 cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului din acest an (2 aprilie), a lansat o provocare membrilor ei de a participa cu o echipa la Maratonul Celor 24 de Ore de Inot, incercind sa stringa cite un leu pentru fiecare metru inotat.

“Medicii de familie recunosc si apreciaza activitatea si efortul Asociatiei «Copiii de Cristal» in beneficiul copiilor cu tulburari din spectrul autist si incearca sa ajute si ei prin acest proiect. Suma anuala necesara pentru acoperirea cheltuielilor de terapie ale unui singur caz social este de aproximativ 6.000 de lei. Totodata, ne dorim sa dam un exemplu pacientilor nostri pentru promovarea sportului si a unui stil de viata sanatos”, a declarat  Anca Lacatus, coordonatorul proiectului, conform Monitorul Expres.

Maratonul celor 24 de Ore de Inot este o competitie ce se desfasoara anual la Brasov, la inceputul lunii mai, si care a ajuns in acest an la editia cu numarul  22.

 

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.