Stiri medicale

Masuri de protectie impotriva caniculei

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

Ministerul Sanatatii a solicitat directiilor de sanatate publice, serviciilor de ambulanta si unitatilor de primiri urgente activarea planurilor de masuri pentru zilele caniculare,in vederea prevenirii  riscurilor  medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate .

De asemenea , serviciilor de ambulanta li s-a cerut  alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere.Totodata, in cadrul primariilor, a farmaciilor, in dispensare, scoli sau centre comerciale pot fi  identificate, amenajate si marcate spatii cu aer conditionat unde se poate distribui apa populatiei.

Tot in acest sens, directiile de sanatate publica vor intensifica actiunile de supraveghere epidemiologica in vederea identificarii cazurilor de imbolnavire determinate de agenti patogeni specifici (boli diareice acute, toxiinfectii alimentare, epidemii hidrice, meningite virale) si dispunerea masurilor specifice de control.

Conform unei statistici realizate, luni 2 iulie a.c.  de Centrul operativ pentru situatii de urgenta (COSU) la nivel national situatia se prezenta  astfel:

–  numarul de persoane cazute in strada (lipotimii, deshidratari) – 70

–  numarul de decese datorate caniculei (fise de semnalare primite) – 0

–  numarul de puncte de prim ajutor – 749

–  numarul de solicitari la serviciile de ambulanta / SMURD – 2904

– numarul de ambulante mobilizate pentru interventiile in judete – 541 .

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.