Stiri medicale

Managementul terapeutic modern al infectiilor de tract urinar

Data ultimei actualizari: 28/03/2013

poza conferinta nationala de medicina familiei 2013In incheierea sesiunii de urologie din cea de-a doua zi a Conferintei Nationale de Medicina Familiei 2013 asist. univ. dr. Cristian Surcel a vorbit despre “Managementul terapeutic modern al infectiilor de tract urinar“.

Infectiile urinare reprezinta 40% dintre infectiile organismului, “se lupta cu cele respiratorii pentru intaietate”, dupa cum a apreciat asist. univ. dr. Cristian Surcel.

Aceasta a mai atras atentia asupra faptului ca diagnosticarea infectiilor urinare este un proces complex, care trebuie sa urmareasca aspecte precum:

  • localizarea infectiei – este joasa/inalta
  • tipologia infectiei – simptomatica/asimptomatica
  • gradul de recurenta
  • sunt prezente complicatiile?

Nu in ultimul rand, medicul a subliniat ca infectiile urinare nu trebuie diagnosticate niciodata prin intermediul sumarului de urina, deoarece este un examen care nu ofera date complete.

In continuare, asist. univ. dr. Cristian Surcel a trecut un revista principalele antibiotice recomandate in tratamentul infectiilor de tract urinar, cu indicatiile si contraindicatiile acestora in functie de starea de sanatate a bolavului, precum si cu efectele adverse pe care le au. De asemenea, medicul a mai subliniat si eficacitatea pe care fiecare dintre antibioticele recomandate o are in tratamentul acestor afectiuni inflamatorii.

 

Autor: Elena Gherasim
Elena Gherasim

Elena Gherasim este absolventa a Facultatii de Litere, Departamentul de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii si masteranda in cadrul programului Productie Multimedia si Audio Video, Universitatea Bucuresti. Este online marketing specialist al portalului FormareMedicala.ro si are experienta in redactarea de articole pe subiecte de sanatate si lifestyle.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.