Majoritatea descoperirilor privind cancerul, lipsite de acuratete

29/03/2012

Majoritatea descoperirilor privind cancerul, lipsite de acuratete

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/majoritatea-descoperirilor-privind-cancerul-lipsite-de-acuratete/

studii cancer lipsa acurateteUn fost cercetator de la Amgen a descoperit ca majoritatea concluziilor la care ajung diverse studii privind cancerul, majoritatea realizate de laboratoarele universitatilor, nu sunt de incredere, avand de multe ori efecte negative asupra dezvoltarii de noi tratamente. C. Glenn Begley a identificat, pe o perioada de 10 ani in care a fost seful departamentului de cercetari privind cancerul al Amgen, a identificat 53 de descoperiri in urma unor studii in domeniu, toate din surse de incredere, si publicate in reviste de prestigiu din domenul medical. Begley si echipa lui a incercat sa verifice concluziile respectivelor cercetari.

Rezultatul a fost ca 47 dintre cele 53 de studii nu au putut fi reproduse.

„A fost socant”, explica Begley, care acum detine o functie importanta in cadrul unei companii ce produce medicamente pentru cancer. „Acestea sunt studiile pe care se bazeaza industria farmaceutica in dezvoltarea de noi medicamente. Dar daca investesti un milion de dolari, sau trei, sau cinci intr-o simpla observatie, trebuie sa te asiguri ca este una reala. Pe masura ce am incercat sa reproducem aceste studii, ne-am convins ca nu te poti increde in valoarea lor”.

Begley nu este primul expert in domeniu care sa traga un astfel de semnal de alarma. Bayer AG a avertizat asupra acestui fapt inca de anul trecut. Nici una dintre surse nu a mentionat ca ar fi vorba de frauda si nici nu a dat publicitatii cercetarile pe care au incercat sa le reproduca. Dar in ambele cazuri se sustine ideea ca, fiind vorba de niste stimulente importante, cercetatorii din mediile universitare nu respecta cu prea mare atentie procedurile necesare unui studiu care sa produca rezultate demne de incredere.

Autor: Alina Popescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: