Stiri medicale

Luna mai este luna renuntarii la fumat

Data ultimei actualizari: 18/04/2013

Programul National Stop Fumat infiintat de Ministerul Sanatatii si coordonat de Institutul  de Pneumoftiziologie Marius Nasta ofera persoanelor depedente de fumat tratament si consiliere psihologica in vederea renuntarii la acest viciu.Persoanele care doresc sa se inscrie in acest program in luna mai beneficiaza de tratament si consiliere psihologica telefonica gratuite.

Platforma www.stopfumat.eu este sustinuta cu ajutorul unei echipe de peste 60 de medici si psihologi prezenti in Bucuresti si la nivel local in peste 20 de orase din Romania. Obiectivul principal al acestui program este informarea si educarea publicului in legatura cu riscurile fumatului asupra sanatatii, in vederea schimbarii perceptiei despre fumat: fumatul este o boala care are nevoie de tratament medical de specialitate.

Joi, 31 mai a.c. incepand cu ora 17.30, la Universitate, va avea loc un Manifest al celor care au renuntat la fumat, manifest  sustinut de cei care au reusit sa nu mai consume tutun cu ajutorul Programului. Fumator sau fost fumator, puteti  sustine aceasta initiativa luand atitudine fata de combaterea uneia dintre cele mai periculoase boli ale secolului: dependenţa de nicotina.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.