Vaslui: Lipsa medicilor de familie, o problema in mediul rural

17/02/2017

Vaslui: Lipsa medicilor de familie, o problema in mediul rural

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lipsa-medicilor-de-familie-o-problema-in-mediul-rural/

stetoscop-medicamente-min

Presedintele Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice (CJPV) Vaslui, Ioan Stamate, a atras atentia, joi, in cadrul sedintei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice, asupra lipsei medicilor de familie din mediul rural.

“In anul 2016 nu au fost probleme legate de asigurarea medicamentelor gratuite si compensate, s-a imbunatatit finantarea unor servicii medicale, iar fondurile alocate ingrijirilor la domiciliu au fost in crestere fata de alti ani. Cu toate acestea, ramane o mare problema lipsa medicilor de familie din mediul rural. Sunt comune fara niciun medic de familie. Acest lucru afecteaza in special persoanele de varsta a treia, care au nevoie de retete, de medicamente si care nu se pot deplasa la medicii de familie din alte comune”, a precizat Ioan Stamate, potrivit Agerpres.

De asemenea, el i-a solicitat prefectului judetului sa se implice in rezolvarea problemei legate de lipsa medicilor de familie.

“Cunoastem situatia legata de lipsa medicilor de familie in anumite comune ale judetului si am avut in repetate randuri discutii referitoare la aceasta problema cu reprezentantii Directiei de Sanatate Publica. Ne vom implica in rezolvarea acestei situatii, cu mecanismele de care dispunem si ii asiguram pe cetateni de sprijinul nostru”, a declarat si prefectul judetului Vaslui, Isabel Bogdan, conform Agerpres.

Aceasta nu etse o situatie singulara. In mai multe zone ale tarii, in special in mediul rural, se vorbeste despre lipsa medicilor de familie

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. Stancia Sorin says:

    Avand in vedere ca lipsa medicilor de familie in mediul rural este mai pregnanta in localitatile slab dezvoltate economic, cu populatie mica, in zone indepartate de localitatile urbane, iar infrastructura cabinetelor este necorespunzatoare, consider ca este necesar ca statul sa intervina printr-o serie de masuri, cum ar fi: aducerea spatiilor cabinetelor medicale la standardul zilelor noastre, dotarea cabineteor cu mobilierul corespunzator, instrumentar si aparatura conform cerintelor, asigurarea de medicamente si materiale sanitare pentru aparatul de urgenta in mod gratuit, suportarea cheltuielelor de intretinere a cbinetului de catre consiliul judetean, asigurare de locuinte pentru personalul medical sau teren pe care acestia sa poata construi locuintele necesare si eventual sprijin pentru ridicarea acestora.

  2. BALLOK IOLANDA says:

    Cabinetele medicale concesionate reprezinta ultimele preocupari pentru Primariile locale.Cel putin asta este situatia in satul Glajarie jud Mures unde primarul ne-a lasat fara lemne de foc in acelee conditii cind nu se mai putea sa cumpar lemne de foc(noiembrie)cu banii mei.Razbunarea fata de mine( fara nics un motiv adevarat legat de alegeri) a afectat inca 1500 de oameni care au pus stampila pe numele lui.. Parca ne- am tors in anii 50!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: