Stiri medicale

Investitie de 800.000 euro la Spitalul Clinic de Urgenta Universitar

Data ultimei actualizari: 18/02/2013

ministerul sanatatii Spitalul Clinic de Urgenta Universitar beneficieaza de una dintre cele mai moderne sectii de Anestezie Terapie Intensiva (ATI), la standarde europene.

Investitia a costat peste 800.000 de euro si a fost asigurata in partea a doua a anului 2012 de catre Guvernul Romaniei. Banii au fost utilizati pentru lucrari de reabilitare, inlocuire a instalatiilor de fluide medicinale, precum si pentru recompartimentarea si refacerea circuitelor la standarde UE.  

Prezent la inaugurarea acestei sectii ministrul Sanatatii, Eugen Nicoleascu, a asigurat conducerea spitalului ca Ministerul Sanatatii intentioneaza sa aloce sumele necesare si pentru finalizarea investitiilor necesare realizarii buncarului pentru aparatura de radioterapie, dar si pentru incheierea lucrarilor la bucataria si spalatoria spitalului, astfel incat aceste doua sectii importante din spital care au fost externalizate sa fie aduse inapoi.

Ministrul Sanatatii a mai adaugat faptul ca, dupa aprobarea bugetului de catre Parlamentul Romaniei, va avea in vedere alocarea fondurilor necesare finalizarii investitiei pentru sectia de ATI,  prin achizitionarea celor 20 de paturi si a monitoarelor necesare.

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Comentariile sunt inchise.