Cursuri

Inapoi la zona de studiu

Fiziopatologie si diagnostic BPOC – 8 puncte EMC

Data ultimei actualizari: 11/09/2013

Disponibil acum! Cursul “Fiziopatologie si diagnostic BPOC” explica Medicilor de Familie fiziopatologia, metodele de diagnostic in BPOC, precum si posibilitatile de monitorizare eficienta a pacientilor cu aceasta afectiune.

 

 

Obiectivele cursului – Cursul “Fiziopatologie si diagnostic BPOC” prezinta medicilor de familie aspecte esentiale de fiziopatologie, modul in care actioneaza factorii de risc, precum si  modificarile patologice la nivel celular intalnite in cadrul acestei afectiuni. Cursul pune in prim plan, de asemenea aspecte practice de diagnostic, extrem de folositoare pentru identificarea pacientilor intr-un stadiu precoce de boala, permitand apoi o monitorizare eficienta a bolnavului depistat.

AudientaFiziopatologie si diagnostic BPOC se adreseaza Medicilor de Familie.

Se recomanda a fi parcurs dupa absolvirea urmatoarelor cursuri: Introducere in BPOC

Durata estimata a cursului – Aspecte de fiziopatologie si diagnostic este format din 4 lectii, dintre care cea finala contine studii de caz. Recomandam ca fiecare din aceste lectii sa fie parcursa intr-o sedinta de studiu pe care o estimam la cca 2 ore.

Modalitate de studiu curs – Pentru studiu, va recomandam sa parcurgeti lectiile pe care le aveti la dispozitie in pagina din stanga cu numele “Lectii”. Lectiile cuprind diverse activitati menite sa va ajute sa retineti mai bine informatiile respective. Cursul se incheie cu examenul final.

Creditele EMC corespunzatoare acestui curs vor fi anuntate la lansarea acestuia.

Autorii cursului

Sef de lucrari Dr. Dragos Bumbacea – autor

Dr. Daciana Toma – referent
Dr. Razvan Miftode – referent

Prof. Dr. Miron Alexandru Bogdan – coordinator cursuri BPOC